MahouAmstel i Estrella Galícia se situen com les cerveses preferides pels espanyols en el 'rànquing' anual que elabora la plataforma de Tiendeo. En concret, Mahou es manté en el primer lloc d'aquesta classificació per segon any consecutiu amb el 34,7% del total de les cerques a escala nacional, sent la preferida en set de les 17 comunitats autònomes espanyoles. Per darrere d'ella se situen Amstel i Estrella Galícia, que completen els tres primers llocs del podi, acumulant respectivament el 10,1% i el 7,7% del total de les cerques nacionals.

Gustos repartits per regions

Per regions, la regió més cervesera d'Espanya és la Comunitat de Madrid, seguida de Catalunya i Andalusia. No obstant això, en cada regió domina una de les marques perquè els gustos estan repartits. Així, l'estudi demostra que Mahou és la que més triomfa en les comunitats d'Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, La Rioja i Madrid.

A Andalusia i Extremadura, la vencedora és Cruzcampo mentre que a Aragó prefereixen la cervesa aragonesa d'Ámbar i a Canàries i Galícia domina Estrella Galícia. Per als catalans, la favorita de la comunitat és Estrella Damm, mentre que Amstel consolida la seva posició al País Basc i a Múrcia. Finalment, a Navarra i Balears, el més comú és que la cervesa preferida sigui San Miguel.