Cada vegada més, els preus dels comptes en bars i restaurants de tot tipus es comparteixen a internet, igual que les opinions sobre els serveis. I gairebé ningú consumeix en un local d’hostaleria sense abans mirar en diverses pàgines les opinions de clients anteriors, llevat que hagi sigut una recomanació d’un amic o conegut. És per això que aquest tipus de pàgines d’opinions són cada vegada més populars i que els amos dels locals estan cada vegada més pendents del que en surt.

Una usuària s’ha queixat a les xarxes socials del compte que li van cobrar per un esmorzar a Madrid. «Tapa de truita a la barra de La Primera. No demano pa, el posen i el cobren, 2,30 euros. Li dic a la cambrera que no he demanat pa, i em diu que el pa és obligatori. Això ja em sembla que passa de taca d’oli, ¿o, no, @canadio1010? #elpanesobligatorio me’l tatuaré», es queixava la usuària en un missatge que s’ha tornat viral.

Una nova ‘estocada’ en el compte d’una cafeteria es fa viral

Les xarxes socials de les Canàries s’han dividit davant la imatge d’una factura d’un restaurant de San Sebastián de La Gomera. En aquest s’hi mostra com el compte ascendeix a 30 euros en un esmorzar diumenge passat, 29 d’agost, a les 11.35 hores.

En el moment de pagar l’esmorzar, els comensals es van sorprendre al veure que van afegir al compte un extra a tres ‘pulguitas’ de llom i bacó, en què per afegir un suplement, li va sortir 3 euros, 1 euro per cada entrepà. Cada ‘pulguita’ va sortir a 4,40 euros.

Aquesta factura s’ha fet viral, i s’ha compratit en diferents xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània, en què tot i que molts han sigut crítics i han qalificat d’elevat l’import final, altres usuaris han sortit en defensa del local de restauració illenc.

«¿Clavada un entrepà 3 €? Si ho vol més barat que vagi al supermercat i compri el pa i el formatge, i s’assegui en un banc del parc», «La veritat és que és normal cobrar un petit extra si es vol per una mica més de formatge, però vaja que el sentit comú ha d’imperar en aquests casos i tenir una cortesia amb el client, i si no és així doncs 0,50 cèntims al màxim, però em sembla que això se’n va anar de mare», són algunes de les respostes que han sortit en defensa del local».

No és la primera vegada que el compte d’una cafeteria o un restaurant de les Illes provoca una onada de comentaris a les xarxes. Ja va passar a Gran Canària quan un usuari de xarxes, José Santana, es va queixar del preu total que va abonar per tres tallats, una ampolla d’aigua –de 0,75 litres– i una cervesa – de 0,25 – en un local del municipi grancanari de Mogán fa uns anys. En total, 15 euros amb 40 cèntims.

Enfadat, va decidir publicar el rebut en el seu Facebook . En el rebut no s’aprecia un desglossament de les begudes: el cost de cada tallat era de 2,50 euros i l’ampolla d’aigua, cinc.

Fa menys temps, amb prou feines l’estiu passat, va passar similar a Tenerife. El protagonista, el tenerifenc Ález Borges que va pagar 9,15 euros per una canya -3,70 euros–, una ampolla d’aigua –-3 euros– i un tallat –2,75 euros–, en un xiringuito de Playa del Duque, a Costa Adeje, a Tenerife el 12 de juliol passat.

Enfadat, va decidir publicar el rebut a les seves xarxes socials . En el rebut no s’aprecia un desglossament de les begudes.