El paper d’alumini és un producte imprescindible per a qualsevol cuina. No només per la seva utilitat a l’hora de conservar els aliments oberts, que potser és el seu ús més estès, sinó perquè es tracta d’un material que s’adapta a moltes funcions diferents i pot convertir-se en una bona solució davant dels imprevistos del dia a dia.

A continuació, en recollim algunes de les més destacades:

Mantenir el menjar en bon estat

No per ser la funció més coneguda té menys importància. Utilitzar el paper de plata és important per evitar que els aliments que ja s’han obert es deteriorin al quedar exposats o perdin la seva temperatura idònia.

A més, el paper d’alumini també permet aïllar al producte en qüestió de la resta d’olors que es trobin a la nevera, per evitar barreges indesitjades.

Esmolar les tisores

Amb el pas del temps, les tisores perden progressivament la seva capacitat de tallar i necessiten ser afilades. En aquest sentit, una solució d’emergència pot ser utilitzar el paper d’alumini.

Tallant el paper –preferiblement doblegat en diverses capes–, les tisores s’esmolaran. El millor per tenir un resultat òptim, això sí, continua sent utilitzar una esmoladora.

Netejar paelles o graelles

El paper d’alumini també pot actuar com una alternativa puntual als tradicionals fregalls. Per a això, només necessitem fer una petita bola d’aquest material i aplicar-li una mica de producte rentaplats.

Així, quan freguem l’olla o la paella en qüestió, la brutícia incrustada sortirà més fàcilment. Cal fer-ho amb especial cura de no fer malbé o esgarrapar la superfície.

Protegir de les taques o de la brutícia

Si bé és cert que el paper d’alumini és un material útil per netejar, la millor tècnica perquè una superfície quedi impol·luta és fer el possible per no haver de netejar-la.

D’aquesta manera, per exemple, podem evitar fer grans esforços netejant el forn si abans cobrim les safates de paper d’alumini per evitar que s’embruti. Les característiques del material faran que sigui fàcil retirar-lo quan calgui.

Netejar joies i altres objectes de plata

Probablement aquest és un dels usos més desconeguts. El paper d’alumini és un bon recurs per netejar les joies que han anat agafant brutícia amb els anys, sobretot les que estan fetes de plata.

Per a això, només cal cobrir un petit bol amb paper d’alumini i omplir-lo d’aigua amb bicarbonat de sodi en pols. Això farà que les joies quedin lluents. També pot funcionar amb una mica de sal.

Material de perruqueria

A més dels seus usos a casa, el paper d’alumini també és un bon instrument per tenyir el cabell a casa. El CCC, una de les principals acadèmies d’educació a distància en espanyol, mostra de manera senzilla com utilitzar-lo en perruqueria.

A tall de resum, expliquen que s’ha d’aplicar el tint al cabell i embolicar-lo acuradament amb paper de plata perquè el cabell absorbeixi el color i quedi el resultat desitjat.