Dies festius

¿Obren avui els centres comercials a Barcelona?

Dimarts, 6, i dijous, 8, són dies festius en què les botigues de Catalunya poden obrir

Gente en el centro comercial Westfield La Maquinista de Barcelona

Gente en el centro comercial Westfield La Maquinista de Barcelona / Ferran Nadeu

Lola Gutiérrez

Dimarts, 6 de desembre, se celebra el Dia de la Constitució i dijous, 8, serà el Dia de la Immaculada Concepció. Tots dos són festius arreu del país i, en general, la gent aprofita per agafar-se dimecres, 7 de desembre, i fer el que es diu el pont de la Constitució, pont de la Immaculada o pont de desembre.

A més, la Generalitat de Catalunya ha escollit els dos dies –6 i 8 de desembre– com a dies festius de lliure obertura, cosa que significa que els comerços que ho desitgin podran obrir les portes al públic per a les compres de Nadal.

Amb aquest panorama, les botigues i supermercats com Mercadona han tancat el dia 6 i tancaran el dia 8 de desembre, però obren avui dimecres, 7 de desembre.

Barcelona

A la província de Barcelona, alguns dels centres comercials que obren els dies festius i, per tant, també avui, en el seu horari habitual, són la <strong>Roca Village</strong> (Santa Agnès de Malanyanes, Vallès Oriental), <strong>Gran Via 2</strong> (l’Hospitalet de Llobregat, Barcelonès), Màgic Badalona (Barcelonès), <strong>Splau</strong> (Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat), Baricentro i <strong>Sant Cugat Centre Comercial</strong> (tots dos al Vallès Occidental).

A la ciutat de Barcelona, obren sol el dia 8 (però tanquen el 6)  <strong>Westfield La Maquinista</strong>Westfield Glòries, L’Illa i El Triangle Centre Comercial, i estarà obert tots dos dies Las Arenas, entre d’altres. Aquests centres comercials obren també avui, dia 7.

Tarragona

A la província de Tarragona també rebran clients les botigues i centres comercials que així ho desitgin. Les Gavarres i Parc Central (Tarragona, Tarragonès) i el centre comercial <strong>La Fira</strong> i <strong>El Pallol</strong>(Reus, Baix Camp) són alguns dels establiments que es mantindran oberts al públic tots tres dies: 6, 7 i 8 de desembre.

Girona

A la província de Girona també atendran els seus clients centres comercials com <strong>Espai Gironès</strong> (Salt, Gironès) i <strong>Gran Jonquera Outlet & Shopping</strong> (Els Límits, Alt Empordà).

Lleida

Lleida és l’única capital de província que no té centre comercials. De tota manera, les botigues que ho desitgin també podran apujar les persianes. Decathlon, per exemple, obrirà en el seu horari habitual avui i demà, dia 8 de desembre.