Tres sopars lleugers per no cometre excessos abans de Nadal

Sopars d'empresa, quedades amb amics, reunions familiars... compensa els àpats abundants amb aquestes propostes saludables

Sopars saludables per a contrarestar els excessos de Nadal

Sopars saludables per a contrarestar els excessos de Nadal / SHUTTERSTOCK

M.C.

Nadal arriba en pocs dies i entrem en les setmanes dels esdeveniments socials. Sopars d'empreses, quedades amb amics i reunions familiars són la principal activitat aquests dies i totes amb un eix central: el menjar.

Si no vols passar-te de la ratlla amb els àpats abundants i et ve de gust compensar els llagostins, patés, embotits i altres menjars nadalencs amb una cosa saludable apunta aquests tres sopars lleugers i baixos en calories.

Lluç al vapor amb verdures

Lluç al vapor

Lluç al vapor / SHUTTERSTOCK

Ingredients:

  • 4 lloms de lluç
  • Verdures al gust (bròcoli, carxofes, pastanaga...)
  • 4 grans d'all
  • Pebre vermell
  • Oli d'oliva i sal

Elaboració:

  • Fileteja el lluç, retirant les espines i la pell. Neteja bé les verdures i talla-les en daus. Posa-ho tot al vapor durant uns 10 minuts i afegeix uns alls prèviament fregits.

Pit de pollastre a la llimona

Pit de pollastre a la llimona

Pit de pollastre a la llimona / SHUTTERSTOCK

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • 3 patates
  • 1 llimona
  • 2 alls
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva i sal

Elaboració:

  • El primer pas és filetejar els pits de pollastre, per a després macerar-los amb llimona i alls picats. Tallar les patates en mode forner i posar-les en una font en el forn a 200 graus després de salpebrar. Introduir els pits de pollastre en el forn fins que es daurin.

Remenat de bolets

Remenat de bolets

Remenat de bolets / SHUTTERSTOCK

Ingredients:

  • Bolets o xampinyons al gust
  • 2 o 3 ous
  • All
  • Sal i pebre

Elaboració:

  • Aquesta recepta és molt senzilla al mateix temps que saborosa com a sopar saludable. Tan sols cal seleccionar els bolets o xampinyons que més ens agradin i ofegar-los amb uns alls i poc oli. Quan estiguin fets s'afegirà l'ou baixant el foc o apartant la paella del mateix i regirant. El millor és no fer massa l'ou i deixar-lo melós.