Cinc receptes fàcils per triomfar la nit de Cap d'Any

Et presentem algunes opcions perquè l'últim sopar del 2022 sigui tot un èxit, sense que hagis de passar tot el dia entre fogons per fer-lo

Receptes per Cap d'Any

Receptes per Cap d'Any

R. C.

El sopar de la nit de Cap d'Any és un dels més importants de l'any i perquè sorprenguis els teus amb un menú d'altura, et presentem cinc receptes molt senzilles de preparar que delectaran els paladars més exigents. De vegades la senzillesa és sinònim d'èxit i aquesta és precisament la màxima de les propostes gastronòmiques que fem a continuació.

Canapè d'anxova amb cranc

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 llesques de pa de motlle, 150 g de crema de formatge, 8 bastonets de cranc, 70 g de formatge semicurat, 16 filets d'anxova.

Així es prepara:

  • Posa el pa a torrar lleugerament. Mentrestant trosseja els bastonets de cranc i el formatge semicurat fent-ne petits quadradets i barrejats amb la crema de formatge. Quan estigui torrat el pa, unta'l amb crema de formatge, llança a sobre la barreja de bastonets de cranc, formatge semicurat i crema de formatge i posa-li un parell d'anxoves a sobre. Llest!

Llagostins alegres

Ingredients per a 4 persones:

  • 750 g de llagostins mitjans, 3 'chalotas', 1 copa de vi blanc sec, 1/2 cullerada de salsa picant, 4 cullerades de tomàquet fregit, farina, mantega, estragó, llorer, julivert, sal.

Així es prepara:

  • Per preparar aquesta recepta de Nadal, es renten els llagostins, i se'n conserven les closques i les cues, que es cuinaran a part al microones prop de dos minuts al 100% de potència.
  • Els llagostins, una vegada rentats, es pelen i se'n reserven les cues; en un bol amb una tassa d'aigua se'n fiquen els caps i les closques, i es cuinen al forn microones durant dos minuts al 100% de potència. Transcorregut aquest temps, es cola el caldo i es reserva mitja tassa. Un exemple que les receptes de Nadal no tenen per què ser complicades.
  • A continuació, en un recipient de microones, es fregeixen les 'chalotas' picades amb dues cullerades de mantega durant quatre minuts a la màxima potència. Quan estiguin escalfades, s'hi afegeix una cullerada de farina, es remou i s'aboca a poc a poc el caldo reservat i el vi blanc; després, s'afegeix el tomàquet fregit, la salsa picant, mitja fulla de llorer, estragó, julivert picat i sal.
  • El recipient s'insereix de nou al microones, sense variar-ne la potència, durant uns minuts. S'incorporen els llagostins, es cobreix amb un paper adhesiu i es cuina durant cinc minuts més. Els llagostins se serveixen en una font, recoberts amb la salsa cuinada prèviament. Dins de les receptes de Nadal, aquesta és una de les que més agraden als nens.

Amanida de marisc

Ingredients per a 4 persones:

  • 2-3 potes de pop, 500 g de llagostins o escamarlans, 1/2 de gambes, 500 g de lluç, 500 g de rap, 3 ous cuits, salsa vinagreta, ceba, all, llorer, julivert, sal. Opcional: musclos al gust, pebrot vermell i verd i olives negres.

Així es prepara:

  • El lluç es fica en una cassola amb aigua freda, amb el rap, un pessic de sal, un tros de ceba, un all, una branca de julivert i una mica de llorer, i es deixa coure durant 15 minuts des del moment que comenci a bullir; una vegada cuit, s'escorre i es deixa refredar. El caldo resultant es cola i es pot fer servir per fer una sopa.
  • Els mariscos es couen en aigua bullent amb sal durant 10 minuts; després, es deixen refredar i se'ls treu la closca. L'aigua de coure'ls –colada– s'afegeix al caldo reservat per a la sopa de peix. Al peix, quan estigui fred, se li treu la pell i les espines, es trosseja i s'afegeix als mariscos picats –i es reserven algunes gambes per adornar. El pop si el comprem cuit, millor, així podrem incorporar-lo directament després d'haver-lo trossejat.
  • Es barregen bé tots els ingredients, es passen a una font rodona, es cobreixen amb la salsa vinagreta –que no ha de ser gaire caldosa– i es remouen molt perquè el líquid no quedi en el fons; finalment, s'adorna amb les gambes reservades i els ous cuits tallats a rodanxes o picats fins i empolvorats. L'amanida se serveix freda i, generalment, en copes individuals de còctel.

Mousse de rom i xocolata

Ingredients per a 4 persones:

  • 250 g de xocolata pura, 50 g de mantega, 100 g de sucre, 250 g de nata, 1 tasseta de cafè fort, 3 ous, 6 cullerades de rom, encenalls de xocolata.

Així es prepara:

  • El primer és preparar la xocolata, que es parteix i es fon al bany maria. Quan s'hagi fos, s'hi afegeix la mantega, es barreja bé amb la xocolata i es deixa refredar després.
  • Els rovells dels ous es baten fins que quedin barrejats amb el sucre, de manera que siguin espumosos. A continuació, s'hi afegeix el cafè i el rom, i es mescla bé tota la barreja. Mentrestant, les clares dels ous es baten a punt de neu. Així va prenent forma una de les receptes de Nadal més dolces de la taula.
  • La xocolata fosa, la nata i les clares s'afegeixen al batut de rovells, i es bat la barreja amb unes barnilles fins a aconseguir la mousse. S'aboca en recipients individuals i s'introdueix al frigorífic fins que es refredi. Es pot servir adornada amb petits encenalls de xocolata. I tindrem sobre la taula una de les receptes de Nadal que agradarà a tots.

Trufes de marron-glacé

Ingredients per a 4 persones:

  • 12 marron-glacés, 1 bol de nata líquida, 110 g de cacau en pols sense sucre, encenalls de xocolata, brandi, sucre, puré de castanyes sense sucre.

Així es prepara:

  • Els marrons-glacés passen per la batedora amb tres cullerades de brandi i dues cullerades de puré de castanyes fins que s'obtingui una crema homogènia, que es reserva. En un cassó s'hi barreja la meitat de la nata amb tres cullerades de sucre i es bull, removent sense parar fins que espesseixi; després, es deixa refredar.
  • Quan la nata bullida estigui freda, s'incorpora al preparat dels marrons-glacés juntament amb la resta de la nata batuda; es tapa i es deixa a la nevera durant una hora. Una vegada que la pasta sigui consistent, es modelen boletes amb una cullereta, passen pel cacau en pols o per encenalls de xocolata i es fiquen al frigorífic fins al moment de servir. Les trufes es porten a taula col·locades en motlles de paper arrissat.