Consell pràctic

El truc del paper d’alumini al forn que cada vegada més gent fa servir

Papel aluminio horno

Papel aluminio horno

Pedro G. Cuesta

El paper d’alumini és un producte que, juntament amb el rotllo de cuina, és imprescindible a qualsevol cuina. No només per la seva utilitat a l’hora d’embolicar entrepans o conservar els aliments oberts, que potser és el seu ús més estès, sinó perquè es tracta d’un material que s’adapta a moltes funcions diferents i es pot convertir en una bona solució de cara als imprevistos del dia a dia.

De fet, serveix per a una infinitat de coses més, com netejar paelles o pots (com el típic fregall ‘nanas’), esmolar tisores i ganivets i evitar les taques de greix, per exemple.

I és en aquest últim cas en què convé saber que el paper d’alumini es pot ficar dins el forn. I s’ha de fer per evitar tacar-lo de greix i haver de netejar-lo. Per posar paper d’alumini al forn, simplement col·loca el paper a la safata del forn o sobre una reixeta i assegura’t que no toqui cap part calenta del forn.

Això ajudarà a evitar taques i a mantenir la neteja. També es pot utilitzar el paper d’alumini per tapar els aliments que s’estan cuinant per mantenir-los humits i evitar que es cremin.

El paper d’alumini al forn s’utilitza principalment per a dos propòsits:

  1. Protegir la safata o la reixeta del forn: Al col·locar paper d’alumini a la safata o la reixeta del forn, es protegeix la superfície de les esquitxades i les taques de greix i brutícia. Això fa que sigui més fàcil netejar-lo després de cuinar.
  2. Cuinar aliments amb humitat: El paper d’alumini es pot utilitzar per embolicar aliments abans de col·locar-los al forn. Això ajuda a retenir la humitat i evita que els aliments s’assequin o es cremin durant la cocció.

És important tenir en compte que el paper d’alumini no ha de tocar les parts calentes del forn, ja que pot causar incendis. A més, alguns tipus d’alumini poden ser tòxics quan entren en contacte amb aliments, per la qual cosa és important triar un paper d’alumini apte per a ús culinari.