Doneu-vos un homenatge en el dia 'dels Pares i les Mares'

Ser mare o pare no és una tasca senzilla i requereix molta voluntat, amor i fortalesa! Avui va per vosaltres!

Dia dels Pares i les Mares

Dia dels Pares i les Mares / smpratt90, pixabay

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Avui, 1 de juny de 2023 és el dia 'dels Pares i les Mares', així doncs, l'hem de celebrar com cal i dedicar-li aquest petit article, tot i que, es mereixerien un diari per a ells sols. Les mares i els pares no descansen mai, estan sempre al peu del canó per tal de fer feliços als seus fills, passi el que passi i tinguin les dificultats que tinguin.

Ser mare o pare no és una tasca senzilla perquè totes les etapes tenen les seves complicacions però també els seus punts inigualables, els quals mai oblidaràs! Des que neix, diu la seva primera paraula, fa el seu primer somriure, mostra afecte als seus amiguets de l'escola, et diu que t'estima molt, es gradua a primària, a secundària i després, o continua estudiant o es posa a treballar en la seva primera feina. Però una vida, no és només això! Aquests només són petits moments que et faran gaudir.

Moments incòmodes, que per descomptat també te'n faran passar, faran rebequeries, cridaran, insultaran, mossegaran a l'escola, trauran males notes, cauran i es faran mal, es posaran malalts, patiràs quan surtin de festa o quan vagin de colònies, quan comencin a anar sols, vigilaràs què miren als mòbils, aquest últim afer, dona per un altre article.

Tot i això, si fem una suma de tots els moments, podem dir que els fills són meravellosos, regalen moments de vida, somriures, pors i incomoditats, però són la nostra sang, els que sempre ens estimaran i els que mai ens deixaran, almenys en els millors casos. Però avui, hem de parlar de les mares i els pares, una decisió important que ha de ser meditada perquè la teva vida farà un gir radical.

El primer dels tallers s'adreça a famílies amb menors d'entre 5 i 12 anys, i el segon està pensat per a famílies amb nens i nenes de més de 12 anys.

El primer dels tallers s'adreça a famílies amb menors d'entre 5 i 12 anys, i el segon està pensat per a famílies amb nens i nenes de més de 12 anys.

A la dona li canvia el cos, sacrifica la seva rutina diària, els seus menjars preferits, sortir a prendre copes, a ballar, a la seva feina, a viatges... No en tots els casos, però segons el tipus d'embaràs pot succeir que es compliqui i la teva vida en 9 mesos canviï de forma radical. Les hormones van al màxim, revolucionant tot el que veiem, toquem o sentim; nois, prepareu-vos!

En aquest moment, el paper de la parella és fonamental perquè la dona que està gestant, necessita amor, dependència en alguns casos i tranquil·litat, sobretot, passar un embaràs amb tranquil·litat perquè les hormones ja faran que es posi com una moto sola.

Arriba el moment del part, un moment dur on la dona, normalment, pateix, perquè tot i que, quasi no se'n parli és un moment molt bonic però dolorós. Hi ha dones que es passen dies fins a arribar a dilatar per poder parir, altres han de practicar-los una cesària i altres, poden arribar a morir, en casos molt greus. Malgrat aquests moments, també hem de dir que hi ha parts que van molt bé i no es compliquen i, normalment, són la majoria.

La maternitat i la paternitat no és senzilla, però et fa feliç!

Arriba el moment de rebre el bebè i ara toca acostumar-se a la novetat, la vida canviarà, el bebè s'ha d'adaptar, la mare i la parella, també. Així doncs, ens trobem amb nits sense dormir, males cares, estrès i moments de relació que es ressenten, però quan es passen aquests primers mesos o any, si heu aguantat, segur que tot anirà genial!

Avui felicitem a tots els pares i mares que viviu moments de felicitat amb els vostres petits, adolescents o grans, però sempre seran els petits de la casa. Recordeu fer-vos un homenatge i sortir a celebrar aquest dia tan bonic perquè us mereixeu passar una estona per vosaltres, ser mare o pare és un 24/7. Feliç dia!