La xufa és l'aliment valencià més universal, juntament amb la taronja. Les propietats i els beneficis que aporta aquest elixir a la nostra salut són importantíssims i no només perquè és la matèria primera amb què s'elabora l'orxata.
Les vitamines i els minerals naturals que ens aporten, ja eren coneguts pels antics imperis egipcis, perses i xinesos, els quals utilitzaven la xufa pel seu valor medicinal amb fins curatius.
Quins beneficis ofereix a la nostra salut
- Aporta calci, que ajuda a mantenir sanes les dents i els ossos
- Ajuda a la coagulació de la sang
- Ajuda a la transmissió de l'impuls nerviós
- És un suport de magnesi
- Afavoreix el sistema immunitari
- Té una gran aportació de potassi i sodi (funcionament de nervis i músculs).
- Ajuda a mantenir el fòsfor (emmagatzematge i la utilització correcta de l'energia)
Quina funció produeix en el nostre organisme
Aquest tubercle ajuda a la formació de glòbuls vermells i blancs i, potencia la Vitamina B6, la qual intervé en la formació d'anticossos i glòbuls vermells. La xufa també ajuda a mantenir les vitamines de la tiamina (B1), la riboflavina (B2) i la niacina, la qual ajuda a generar les hormones sexuals.
La niacina té la funció de l'eliminació de químics tòxics del cos i afavoreix la participació en la producció d'hormones esteroides sintetitzades per la glàndula adrenal, com ara les hormones sexuals.