Com col·locar les coses al rentaplats per estalviar i aprofitar al màxim l'espai

Col·locar la vaixella en el rentaplats de manera que s'aprofiti al màxim l'espai disponible permet estalviar diners i temps

El rentaplats és un electrodomèstic cada vegada més comú a les llars.

El rentaplats és un electrodomèstic cada vegada més comú a les llars. / Freepik

H. G.

Més de la meitat de les llars espanyoles tenen un rentaplats a la seva cuina, segons recull l'INE, un electrodomèstic pensat per estalviar-nos molt temps en una de les tasques més tedioses i repetitives de la llar.

No obstant això, no sempre sabem utilitzar-lo bé i treure-li el màxim partit. A vegades, continuem repetint hàbits que avui dia no tenen sentit. Un dels més estesos és el d'esbandir els plats abans de posar-los al rentavaixella.

T'agradaria estalviar temps i energia en rentar els plats? Una manera de fer-ho és col·locar la vaixella en el rentaplats de manera que s'aprofiti al màxim l'espai disponible. Així podràs rentar més plats en menys cicles i reduir el consum d'aigua i electricitat. A continuació t donem alguns consells per col·locar la vaixella en el rentaplats de manera òptima.

Com col·locar el rentaplats per estalviar diners i temps

El primer que has de fer és classificar la vaixella segons la seva grandària, forma i material. Per exemple, pots separar els plats grans dels petits, les copes dels gots, els coberts de les culleres, etc. Això t'ajudarà a distribuir millor la vaixella en les safates del rentaplats.

En general, es recomana col·locar els plats grans i les olles en la safata inferior, ja que és la que té més altura i pressió d'aigua. Els plats han d'estar inclinats cap al centre i separats entre si perquè l'aigua pugui circular bé. Les olles han d'estar boca avall i sense tapa, perquè no acumulin aigua bruta.

En la safata superior es poden col·locar els plats petits, les copes, els gots i les tasses. Els plats petits també han d'estar inclinats cap al centre i separats entre si. Les copes i els gots han d'estar boca amunt i recolzats en els suports laterals, perquè no es moguin ni es colpegin. Les tasses es poden col·locar en els buits que quedin entre les copes i els gots.

Els coberts es poden col·locar en el cistell o en la safata superior, segons el model de rentaplats que tinguis. Si fas servir el cistell, has de col·locar els coberts amb el mànec cap avall i barrejats entre si, perquè no s'enganxin ni s'embrutin més. Si fas servir la safata superior, has de col·locar els coberts amb el mànec cap a fora i separats per tipus, perquè quedin ben nets.

Aquests són alguns consells bàsics per col·locar la vaixella en el rentaplats de manera eficient. No obstant això, has de tenir en compte que cada model pot tenir les seves pròpies instruccions i recomanacions, així que t'aconsellem que consultis el manual d'usuari abans d'usar-lo. També és important que facis servir un detergent adequat per al rentaplats i que el netegis periòdicament per a evitar males olors i avaries.