Afegeix bicarbonat a la cola ràpida: els resultats et sorprendran!

La solució casolana per aconseguir una fixació extra

Prova aquesta barreja

Prova aquesta barreja / azerbaijan_stockers

Redacció

Quantes vegades no se'ns ha trencat algun objecte de vidre, fusta, etc. i hem intentat enganxar-lo amb cola ràpida, però, així i tot, no hem aconseguit l'efecte desitjat? En aquest article t'explicarem com aconseguir una fixació extraordinària utilitzant bicarbonat.

La cola ràpida, també coneguda com a adhesiu instantani o cianoacrilat, és un producte altament efectiu gràcies a la seva ràpida acció en l'assecatge i la fixació de materials. Aquest tipus de cola es compon d'una resina líquida i un enduridor que, en entrar en contacte amb la humitat de l'aire, se solidifiquen ràpidament per formar una unió resistent i duradora.

No és estrany que la cola ràpida s'hagi convertit en un aliat per a la reparació d'objectes a la llar i a la indústria manufacturera, gràcies a la seva rapidesa i resistència. A més, la seva facilitat d'ús ho fa perfecte per unir materials com metall, plàstic, fusta, ceràmica, vidre i molts més.

Bicarbonat de sodi per les picades de mosquit

El truc del bicarbonat / @freepik

El truc del bicarbonat

Però aquí ve el truc que no coneixies. Sabies que el bicarbonat pot potenciar l'acció de la cola ràpida? Sí, has llegit bé. En afegir una mica de bicarbonat a l'adhesiu, no només acceleraràs l'assecatge, sinó que també augmentaràs el poder de fixació.

Això sí, tingues precaució en utilitzar la cola ràpida i el bicarbonat. Treballa amb rapidesa i precisió, ja que la unió es produeix immediatament en entrar en contacte les superfícies. A més, és important evitar el contacte amb la pell i els ulls, pel fet que la cola pot causar irritacions i cremades. I recorda, no l'utilitzis sobre superfícies que es puguin mullar!