Que no se't podreixi la fruita: segueix pas a pas aquests consells i et durarà més temps

Unes instruccions molt senzilles

Que no se't podreixi la fruita: segueix pas a pas aquests consells i et durarà més temps

Que no se't podreixi la fruita: segueix pas a pas aquests consells i et durarà més temps / Pexels

La frescor de la fruita és essencial per gaudir del seu sabor, textura i nutrients al màxim. Tot i això, sovint ens enfrontem al desafiament de conservar-les per més temps abans que comencin a mostrar signes de maduresa excessiva o deteriorament.

Emmagatzematge adequat

  • Refrigeració: Moltes fruites es beneficien de l'emmagatzematge a la nevera. Les temperatures més baixes ajuden a retardar el procés de maduració i prevenir el creixement de bacteris. Tot i això, algunes fruites sensibles al fred, com els plàtans, no s'han de refrigerar.
  • Separació: Emmagatzema les fruites per separat segons els nivells d'etilè. L'etilè és una hormona gasosa que accelera la maduració. Col·loca fruites d'alt contingut en etilè, com pomes i plàtans, lluny d'aquelles que són més sensibles a ell, com maduixes i raïms.

Utilitza contenidors apropiats

  • Contenidors perforats: Utilitza contenidors amb petites perforacions per permetre una circulació d'aire adequada. Això ajuda a controlar la humitat i prevenir l'acumulació de gasos que acceleren la maduració.
  • Recipients hermètics: Per a fruites com les baies, que són particularment sensibles a la humitat, utilitza recipients hermètics amb paper absorbent per controlar la condensació i perllongar-ne la frescor.

Congelació estratègica

  • Fruites congelades en cubs: Talla fruites com mangos, pinyes o mores a trossos petits i congela'ls en safates de glaçons de gel. Després, transfereix-los a bosses hermètiques per tenir porcions individuals per a batuts o com a aperitius congelats.
  • Prevé l'oxidació: Per a fruites que tendeixen a oxidar-se ràpidament, com les pomes o peres, submergeix-les breument en aigua amb suc de llimona abans de congelar-les per preservar-ne el color i el sabor.

Envasos especials

  • Bosses per a fruites i verdures: Emmagatzemar fruites en bosses dissenyades per a fruites i verdures pot ajudar a controlar la humitat i mantenir-les fresques per més temps.
  • Paper pergamí: Col·loca capes de paper pergamí entre les fruites en emmagatzemar-les a la nevera. Això ajuda a absorbir l'excés d'humitat i prevenir l'aparició de floridura.

Planificació i rotació

  • Consumir primer les més peribles: Consumeix primer les fruites més peribles i deixa aquelles que tenen una vida útil més llarga per al final. Això minimitza el risc de malbaratament.
  • Rotació al rebost: Si tens un rebost per emmagatzemar fruites com plàtans, assegura't de fer rotació regularment per utilitzar primer els que estan més madurs.

En seguir aquests consells, pots perllongar la frescor de les fruites i gaudir dels beneficis nutricionals durant més temps. A més, reduiràs el malbaratament d'aliments i estalviaràs diners en evitar que les fruites es facin malbé prematurament.