Saltar al contingut principalSaltar al peu de pàgina

Costa Brava Mediterranean Foods avança amb pas ferm cap a la sostenibilitat

Amb una estratègia verda arrelada al cor del negoci busca tenir un impacte positiu en la societat, garantir el benestar animal i reduir el consum de plàstic

Imatge exterior d’un dels 17 centres productius de l’empresa del Grup Cañigueral.

Imatge exterior d’un dels 17 centres productius de l’empresa del Grup Cañigueral. / Grup Cañigueral.

DdG

Girona

Costa Brava Mediterranean Foods, de Grup Cañigueral, treballa amb el compromís d’oferir productes saludables elaborats de manera sostenible, contribuint a crear un futur millor per a tothom, uns valors que han passat de generació en generació i formen part de la cultura de l’organització des de l’inici de la seva activitat el 1965. 

Sota aquesta manera d’entendre la seva operativa en els 17 centres productius que l’integren, alinea la seva estratègia de companyia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) establerts per les Nacions Unides en l’Agenda 2030 i entén que avançar només té sentit si es fa de manera responsable, ètica i buscant un impacte positiu.

Reducció del plàstic i transició a l’economia circular

Té un full de ruta enfocat al redisseny d’envasos per minimitzar l’ús de plàstic verge i incorporar-ne d’altres que continguin rPet o plàstic reciclat en la seva composició, principalment en les safates per a la carn de venda en el lliure servei. Així com en l’aposta per nous envasos que facilitin una quantitat menor de plàstic com ho és el flat skin. 

Durant els últims 4 anys ha aconseguit comptar amb una mitjana de més del 50% de plàstic reciclat per kg de producte.

Zero emissions netes el 2050

 Avança amb l’objectiu d’arribar a una descarbonització reduint les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) i el desenvolupament en aquesta àrea l’ha portat a comptar amb una reducció del 47% de la petjada de carboni de les seves emissions directes en els darrers 4 anys (2021-2024).

Mesura totes les emissions de la seva activitat més directa i més enllà de les seves portes, i disposa d’un pla de treball per reduir les seves emissions logístiques i de transport en un 20% durant els propers 5 anys (2021-2026), que l’ha portat a aconseguir el Premi Lean & Green de Aecoc

Ús responsable dels recursos naturals i correcta gestió dels residus

Per aconseguir una gestió empresarial sostenible de l’electricitat, l’aigua o el gas, Costa Brava Mediterranean Foods optimitza tots els seus processos i fomenta l’eficiència en tota la seva activitat. 

Ho fa a través del monitoratge continuat dels seus consums energètics, utilitzant el 100% d’energia renovable en tots els seus centres que certifiquen aquest origen i apostant per la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les seves plantes de majors dimensions, que li permeten la recuperació de la calor residual de les instal·lacions frigorífiques per a altres processos industrials, més enllà de l’estalvi energètic. Així com buscant una reducció del consum d’aigua des del propi manteniment del bestiar fins al processament, la neteja d’instal·lacions i la refrigeració dels productes que elabora; amb sistemes de tractament d’aigües residuals i formacions en bones pràctiques a les persones dels centres. També treballant en una correcta gestió dels residus per garantir que arribin a finals sostenibles, evitant que acabin a abocadors. 

El desenvolupament en aquesta àrea l’ha portat, entre d’altres, a tenir una reducció del consum d’aigua del 23% durant els últims 4 anys (2021-2024) i tenir la certificació Zero Waste, que garanteix que el 94% dels residus que genera tot el grup es destinen a finals sostenibles. 

Compromís amb les persones i la qualitat

El grup garanteix els màxims estàndards de qualitat, aplicant controls en tots els seus processos productius, assumeix compromisos de màrqueting i nutricionals clars per a garantir unes correctes pràctiques comercials i una comunicació transparent i comprensible per totes les persones, i recolza iniciatives en l’àmbit social (RSC) que li permeten col·laborar en projectes a favor de la salut, la formació i la cultura, i el desenvolupament i la inclusió social de les persones. 

Aquest recorregut l’ha portat a comptar amb el Premi de la ‘Fundación Dieta Mediterránea’ (2022) per la promoció dels valors saludables d’aquesta dieta i a recolzar 30 iniciatives socials a dia d’avuI. 

Garantir el benestar animal

Amb la voluntat de treballar de manera responsable amb els animals, garanteix que el procés de cria i engreix del bestiar es fa amb respecte a la seva integritat, i du a terme programes de capacitació i sensibilització entre els seus equips per garantir unes pràctiques correctes. 

Per això, el 100% de les seves granges i sales de sacrifici compten amb la certificació Welfair Quality en benestar animal i realitza auditories periòdiques en les quals comprova que els animals estiguin sans, ben alimentats, amb absència de malalties i dolor i que transmetin un estat d’ànim emocional positiu.  

Tracking Pixel Contents