Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desmantellat un grup criminal especialitzat en els robatoris en cases d'urbanitzacions. Entraven a les cases pel mètode de l’escalament o amb l’ús de palanca per fracturar portes o finestres.

Han detingut cinc homes i tres dones a qui s’atribueix, almenys 27 robatoris, 23 robatoris amb força a l’interior de cases situades en diverses localitats catalanes, entre elles Banyoles i 4 robatoris a Santander. Tots ells s'han perpetrat durant els primers quatre mesos de l'any. Sostreien joies, rellotges, ordinadors i tauletes, passaports i diners en efectiu, tot valorat amb més de 94.000 euros

La banda estava establida a Catalunya, algun dels seus membres vivien a Blanes. Lloc juntament amb Barcelona, Badalona i Hospitalet de Llobregat on es van realitzar les detencions.

Aquest grup criminal el formava un clan familiar femení que duia a terme l’activitat delinqüencial amb les seves parelles sentimentals a més d’altres persones. La banda havia enviat prop de 50.000 euros al seu país d'origen.

Amb un ampli historial delictiu a Xile, configuraven el que a Europa s'anomena “llança xilena”, una cèl·lula itinerant que és desplaçada fora del país per fer una campanya delictiva i retornar al seu país havent adquirit un estatus més gran en el seu entorn criminal.