Nervis, alegria i tensió en una nit electoral que es va viure amb molta intensitat a les seus de cada partit. De l’alegria desfermada als locals del PSC i de Guanyem Girona, els grans triomfadors de la nit electoral, a les cares llargues de decepció a les de Junts per Catalunya i ERC, que no van veure assolides les seves expectatives. També es respirava satisfacció entre els militants i simpatitzants del PP, després d’haver recuperat la seva presència al consistori gironí, i entre els de Vox, que per primera vegada tindran representació al govern de la ciutat.

 PSC

La guanyadora es compromet a governar per a tots

Sílvia Paneque va ser rebuda amb crits d’«alcaldessa, alcaldessa», quan va fer aparició a la seu del PSC. Els pactes postelectorals diran si els crits tenien raó de ser, però el que està clar és que el PSC gironí tenia motius de celebració. Amb Joaquim Nadal i Anna Pagans (els darrers alcaldes socialistes de la ciutat) donant suport a ERC i Guanyem, respectivament, elsPSC gironí ha sigut la força més votada. El cava corria a dojo en la seva seu. «Podem dir que hem guanyat les eleccions a Girona», va dir d‘entrada Sílvia Paneque. I va afegir que era conscient que molta gent que no era de la «família socialista» els havia donat suport. «Us tornarem la confiança, perquè treballarem i ens esforçarem per Girona», va remarcar. Així mateix, Paneque va deixar clar que els 700 vots que el PSC havia tret sobre la segona força, li atorguen «la responsabilitat de governar la ciutat». «Tenim l’honor de liderar el canvi que tant havíem demanat, la ciutadania ens ha fet confiança. Aconseguirem el canvi, per Girona», va finalitzar entre els aplaudiments dels militants. 

 Guanyem Girona

Un vuitè regidor celebrat fins a tres vegades

Amb crits d’«alcalde, alcalde» van rebre els militants i simpatitzants de Guanyem Girona al seu candidat a l’alcaldia, Lluc Salellas. La segona posició assolida per la formació, amb un vuitè regidor que finalment es va confirmar però que va arribar a ser celebrat en fins a tres ocasions, va ser rebuda amb gran alegria entre els assistents congregats davant del local. «Tenim vuit regidores i regidors que ho donaran tot. Els ciutadans han votat pel canvi que nosaltres representem. Girona ha tornat a dir que és una ciutat independentista i que vol polítiques progressistes i republicanes» va dir un visiblement emocionat Salellas.

 JxCat-Girona

Un projecte renovat que no ha assolit el resultat esperat 

Cares de decepció a la seu de Junts x Catalunya, que malgrat el ball de xifres del final de l’escrutini, no ha aconseguit repetir com la força més votada. Gemma Geis va començar la seva compareixença felicitant PSC i Guanyem Girona pel seu resultat, i agraint a tots els votants la confiança dipositada. «Òbviament no són els resultats que esperàvem. Teníem un projecte nou, una llista renovada amb persones compromeses i amb idees que, sincerament, creiem que eren la millor proposta per Girona» va assegurar Geis, que també va apuntar que «la falta de temps» és un dels factors que expliquen el mal resultat. «Som conscients dels resultats. No ens toca moure fitxa a nosaltres. Estarem a l’aguait de què facin les forces que han tingut més suport i sempre he dit que vull que a Girona hi hagi un govern independentista» va puntualitzar.

 ERC

Convida a reflexionar sobre els errors comesos

No hi havia gaire alegria a la seu d’ERC. El seu candidat, Quim Ayats, no amagava la seva decepció. «És evident que no estem contents, que no s’han complert les expectatives que teníem». Ayats no amagava que el seu partit havia comès errors: «aquest resultat ens convida a reflexionar, a veure què ha passat, tant a nivell general com a Girona ciutat»· «Seguirem treballant per les gironines i els gironins», va afegir. Pel que fa a possibles pacte postelectorals de caire independentista, no es va voler implicar, i es va limitar a indicar que «és necessària una reflexió. 

 PP

Alegria per recuperar la representació perduda el 2019

El retorn a la primera línia a la ciutat de Girona va ser molt celebrat pel Partit Popular. El candidat dels populars, Jaume Veray, va valorar «positivament» el resultat, assegurant que el seu primer objectiu era, precisament, tornar a l’Ajuntament. «Vull donar les gràcies als 1.791 gironins i gironines que han fet confiança al Partit Popular i a la llista que jo encapçalo. A tots ells els puc garantir que continuarem treballant per Girona, perquè aquest és el nostre gran objectiu. Basarem la nostra feina en els consensos. Volem treballar per projectes de ciutat, siguin quins siguin els qui els proposin. Si són bons per Girona, el PP hi serà» va afirmar.

Vox

Primer regidor a Girona, però sense declaracions

El candidat de Vox i regidor electe, Xavier Domínguez, no va voler fer declaracions i es va limitar a indicar que estaven molt satisfets dels resultats electorals, que per primera vegada donaven un regidor de la seva formació a Girona.