21 de juliol de 2018
21.07.2018
La primera gran dama de la cuina d´Europa Carme Ruscalleda a la cuina del seu restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar.

La primera gran dama de la cuina d'Europa

 | Comentar

La cuinera Carme Ruscalleda anunciava la setmana passada que el mes d'octubre tancarà el restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar, que va obrir fa trenta anys i té tres estrelles Michelin

La vela, un gran atractiu Les millors tripulacions de catamarà del món han omplert de veles la badia de Roses, oferint-hi a principis d´aquest juliol un espectacle únic.

La vela, un gran atractiu

 | Comentar

La badia de Roses, que inclou també els municipis de Castelló d´Empúries, Sant Pere Pescador i l´Escala, reuneix unes condicions excepcionals per a la pràctica d´esports nàutics i acull cada any una desena de proves de nivell europeu i mundial, la qual cosa permet allargar la temporada

Anna Isern, una veterinària gironina a Guatemala

 | Comentar

Somiava ser veterinària rural i l'ONG Veterinaris sense Fronteres li va oferir l'oportunitat d'exercir-ne només d'acabar la carrera: els sis mesos que inicialment havia de passar a Guatemala ja s'han convertit en 25 anys

«Dalí era una màquina de pensar»

«Dalí era una màquina de pensar»

Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, parla amb passió de Salvador Dalí, de l'artista i del personatge que va bastir; n'elogia la capacitat creativa, el misteri amb què va saber impregnar la seva obra, l'habilitat per captar l'atenció de les masses per després dirigir-la a les seves propostes artístiques i la gosadia d'avançar-se al seu temps

Viatge al futur

Viatge al futur

 | Comentar

La nanotecnologia, la biotecnologia, la computació i la neurotecnologia canviaran les nostres vides; en tots aquests àmbits científics s'està produint una revolució accelerada, com mai abans en la història s'havia vist

Els germans Roca, de Girona al món

El Celler de Can Roca ha estat proclamat com el segon millor restaurant del món i ja porta vuit anys seguits al podi del llistat de la revista britànica «Restaurant»; amb unes arrels estretament lligades a Girona i el seu entorn, la seva cuina s'ha obert a aportacions d'arreu

Visita comentada: Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra 

Els dijous de juliol i agost (fins el 16) a les 19 h. Visita dirigida per un mediador que presenta els temes clau d'aquesta exposició i els contextualitza.   


Gelats i cacau

 | Comentar

Molt a prop del Celler de Can Roca, al mateix barri de Taialà de Girona, en una nau que havia estat un antic magatzem de congelats i una carnisseria, hi ha l'obrador de Rocambolesc, la cadena de gelateries dels germans Roca, que dirigeixen Jordi...

En xarxa o aïllats?

En xarxa o aïllats?

 | Comentar

Les xarxes socials, amb més avantatges o inconvenients, representen una revolució de la comunicació entre els més joves, i cada cop més no tan joves; els problemes es poden produir per l'ús que se'n fa

Carmen Mateu, el llegat de les arts

 | Comentar

El Castell de Peralada dedica una exposició a Carmen Mateu (1936-2018), la impulsora del Festival de Música que s'hi celebra i que va desenvolupar una remarcable activitat de mecenatge i promoció de la cultura i les arts

Cuina amb estrella al Castell de Peralada

Cuina amb estrella al Castell de Peralada

Xavier Sagristà a la cuina i Toni Gerez a la sala han recuperat al seu nou restaurant l´estrella de la Guia Michelin que durant divuit anys seguits van tenir al Mas Pau d´Avinyonet de Puigventós

Més notícies de Dominical

Històries de la vida als masos

Un llibre repassa els orígens i l´evolució que han experimentat fins a l´actualitat una trentena de masos del Montseny, entre els quals n´hi ha sis de municipis de les comarques gironines

Negres nits i dies blancs

Referents dels escacs mundials com Anatoli Kàrpov, Ljubomir Ljubojevic, Anatoli Vaisser o Eugenio Torre acaben de disputar un torneig a Platja d´Aro, on han compartit anècdotes i records, molts dels

Enllaços recomanats: Premis cinema