Pare Pelegrí 2020

-
El pare pelegrí de Tossa de Mar 2020 compleix anualment amb el seu vot, que, segons diu la tradició, manté la pesta allunyada de la població des del segle XV. El vot consisteix en peregrinar des de Tossa de Mar fins a l'església més propera dedicada a Sant Sebastià. Aquesta no és altra que l'església de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners, situada a l?entrada de la ciutat.

Aquest pelegrinatge de 40 km entre els dos municipis de la comarca de la Selva, de la Costa Brava a l'interior, cada any compta amb la participació de centenars de caminants que acompanyen el pare pelegrí en el seu trajecte.

Francesc Xavier Almendros Delgado, de 53 anys, casat i amb dos fills, i responsable de vendes a Tarragona i Lleida de Fedex Express és el Pare Pelegrí 2020. Enguany, el Pare Pelegrí i els devots que fan la ruta des de Tossa fins a Santa Coloma han de superar una dificultat més, la borrasca Glòria, que ha portat pluja, fred i vent. Malgrat el mal temps, 763 de persones participen en la peregrinació. Es tracta de 408 homes i de 355 dones. Un total de 62 peregrins (la majoria dones) fan la ruta descalços.