Segueix-nos a les xarxes socials:

Preveuen que la inversió en habitatge creixerà un 5,5 per cent aquest any

La persistència d'un escenari de tipus d'interès baixos seguirà afavorint l'augment de la demanda residencial

Preveuen que la inversió en habitatge creixerà un 5,5 per cent aquest anyeuropa press

BBVA Research preveu que la inversió en habitatge creixi un 5,5% aquest any i un 5,6% el 2020, després de tancar l'any passat amb un creixement del 6,2%, alhora que en la construcció s'estima un avanç del 4,9 % i del 4,7%, respectivament. Així ho estableix l'informe «Situació Espanya» elaborat pel servei d'estudis de l'entitat, que assenyala que la inversió en habitatge tornarà a ser una de les partides més dinàmiques de la demanda durant el bienni actual.

L'informe assenyala que s'espera que la capacitat de l'economia de seguir creant ocupació i la persistència d'un escenari de tipus d'interès baixos segueixin afavorint el creixement de la demanda residencial, si bé a taxes una mica més moderades que les observades entre 2014 i 2017 , quan la venda d'habitatges va créixer a una mitjana anual entorn del 15%.

En qualsevol cas, apunta que després de diversos anys d'escassa iniciació d'habitatges, l'excés d'inventari s'ha reduït significativament, fet que suposa un incentiu a la construcció de nous habitatges adaptats a les necessitats i requeriments actuals.

Evolució «favorable»

En aquest sentit, s'espera que l'activitat constructora prossegueixi la seva evolució «favorable», tot i que matisa que la incertesa respecte la política econòmica en general i al voltant de la política d'habitatge en particular, podrien condicionar la posada en marxa de nous projectes.

Pel que fa a la demanda pública, augura que tornarà a contribuir positivament al creixement de l'activitat, reforçada en part per les mesures expansives aprovades recentment pel Govern i pel cicle electoral. En tot cas, la incertesa política i les dificultats per tirar endavant els pressupostos «condicionaran l'evolució de la despesa», matisa l'estudi. Tot i això, s'espera una acceleració del consum final de les administracions públiques fins al 2,4% el 2019, mentre que, en un escenari sense canvis en la política fiscal, es moderaria fins a l'1,7%.

Prem per veure més contingut per a tu