Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP admet un possible «corralito» si Catalunya deixa de pagar el deute

La formació adverteix que no pensen fer front a aquests diners perquè ho consideren «il·legítim»

La CUP admet un possible «corralito» si Catalunya deixa de pagar el deuteacn

El número 3 de la CUP, Josep Manel Busqueta, va admetre ahir la possibilitat que Catalunya pugui patir un corralito un cop el país deixi de pagar el deute. «Pensem que una situació de tensió i conflicte com la que s'ha donat a Grècia podria ser probable», va assegurar. A més, va dir, aquest escenari podria portar a un «control públic» dels sector productius i financers per garantir una provisió de recursos per a la població. Per l'economista, es tractaria simplement d'un «impàs» que no va saber quantificar en temps, però creu que seria una aposta important «perquè ens juguem assentar les bases d'una veritable recuperació o ?continuar transitant durant dècades per l'austeritat i les retallades».

La formació parteix del fet que el deute contret per l'Estat espanyol és il·legítim i, per tant, davant l'escenari d'una nova república catalana, opinen que almenys caldria qüestionar-se si cal pagar-lo o no. L'economista va explicar ahir que la formació independentista no pensa fer front al deute.

D'aquesta manera, tots els recursos que es destinen ara mateix a pagar el deute es destinarien a recuperar una economia catalana que va qualificar de «deprimida» i «exhausta». Busqueta va alertar que la població hauria d'entendre que serà una situació «dura» però la CUP prefereix assumir aquest escenari, perquè si no «ens podem trobar amb cinc dècades d'austeritat».

Prem per veure més contingut per a tu