Segueix-nos a les xarxes socials:

EL MEU LLIBRE

EL MEU LLIBRE · Res és veritat i res és mentida, dels llibres de Cercas a la història del nostre socialisme

Explica el candidat socialista que gràcies a aquest llibre es va començar a interessar per la història del seu propi avi. I això no és poc, però com que aquí analitzem les raons del subconscient, no podem obviar que el PSC, com Sánchez Mazas en la novel·la, ha estat donat per mort i encara resultarà que està ben viu. O potser en lloc de mort estava de parranda, si hem de fer cas dels balls que es marca el seu líder, Miquel Iceta.

Javier Cercas, l´autor, ha estat qualificat de botifler els darrers temps. Res estrany. Si tenim en compte que també ho han estat Marsé, Mendoza i Pérez Andújar entre els escriptors, i Serrat entre els cantants, un arriba a la conclusió que ser botifler és un honor major que la medalla de Sant Jordi, i igual de pròdig. No és estrany que Rafel Bruguera admeti amb tanta alegria que a ell també li han dit botifler.

Un esperava que algú anomenat Bruguera es decantés per altres clàssics, com Mortadelo y Filemón contra el gang del chicharrón, o Antología de 13 rue del Percebe, mítics títols de l´editorial que du el mateix cognom que el candidat. Soldados de Salamina, en canvi, com tota l´obra de Cercas, juga constantment amb la ficció i la realitat, al contrari dels àlbums de Mortadelo y Filemón, que són realisme portat a l´extrem. En Cercas, res és veritat i res mentida, i ni tan sols existeix un cristall per decidir-ho a conveniència de qui mira. Una estratègia que va que ni pintada al socialisme hispanocatalà, que encara té de guru un milionari greixós que fuma cigars en un iot.

Prem per veure més contingut per a tu