Segueix-nos a les xarxes socials:

Un estudi revela que el 30 per cent de la població mundial té obesitat

?La Universitat de València afirma que més de 2.000 milions de nens i adults pateixen problemes de salut relacionats amb l'excés de pes ?D'acord amb la investigació, la prevalença del sobrepès s'ha duplicat des de 1980 en més de 70 països

Un estudi revela que el 30 per cent de la població mundial té obesitatddg

Un estudi sobre els efectes en nens i adults de la sobrecàrrega i l'obesitat, en què ha participat la Universitat de València (UV), revela que més de 2.000 milions de nens i adults pateixen problemes de salut relacionats amb l'excés de pes, un 30 per cent de la població mundial. L'estudi, publicat a la revista The New England Journal of Medicine, s'ha realitzat a 195 països i durant 25 anys (1980-2015)

El treball, del qual és coautor el catedràtic de la UV Rafael Tabarés-Seisdedos, adverteix que un percentatge creixent de persones moren per problemes de pes en augmentar malalties com les cardiovasculars, la diabetis o diversos tipus de càncer. Dels 4 milions de morts atribuïdes a l'excés de pes el 2015, gairebé el 40% es va produir entre les persones amb un índex de massa corporal (IMC) que estava per sota del llindar considerat «obès».

Els resultats, segons l'investigador, són «realment alarmants» a nivell global, també per a Espanya, i especialment per a grups de població més vulnerables com els nens, i adverteix que «estem subestimant la magnitud del sobrepès i l'obesitat i les conseqüències sobre la salut».

Amb més de 2.300 col·laboradors en 133 països, l'estudi GBD examina més de 300 malalties i lesions. El treball inclou estudis sobre els efectes de l'excés de pes i els possibles vincles entre l'alt IMC i els càncers d'esòfag, còlon i recte, fetge, vesícula i vies biliars, pàncrees, mama, úter, ovari, ronyó i tiroides, així com la leucèmia.

Segons la investigació, el 2015 l'excés de pes va afectar 2,2 mil milions de nens i adults a tot el món, el 30 per cent de la població mundial, i inclou a gairebé 108 milions de nens i més de 600 milions d'adults amb IMC superior a 30, el llindar de l'obesitat.

Indica, a més, que la prevalença de l'obesitat s'ha duplicat des de 1980 en més de 70 països i ha augmentat contínuament en la majoria de les altres nacions. Entre els 20 països més poblats, el nivell més alt d'obesitat entre els nens i els adults joves va ser a Estats Units en gairebé el 13%; i Egipte, que va encapçalar la llista d'adults amb obesitat al voltant del 35%, mentre que les taxes més baixes van ser Bangladesh i Vietnam. La Xina, amb 15,3 milions d'habitants, i l'Índia, amb 14,4 milions de persones, tenen el major nombre de nens obesos; Estats Units, amb 79.400.000, i la Xina, amb 57,3 milions, tenien el major nombre d'adults obesos el 2015.

Segons l'estudi, a Espanya el 20% de les dones majors d'edat són obeses i el 16% són homes.

Prem per veure més contingut per a tu