Segueix-nos a les xarxes socials:

La 3a edició del Festival Càntut acaba amb «molt bona resposta del públic»

Cassà de la Selva s'ha omplert de concerts, tallers, xerrades i altres activitats al voltant de la música de tradició oral aquest cap de setmana

La 3a edició del Festival Càntut acaba amb «molt bona resposta del públic»festival càntut

Una quinzena de propostes dedicades a la música de tradició oral ha sigut l'aposta de la tercera edició del Festival Càntut, que ha tingut lloc durant aquest cap de setmana a Cassà de la Selva. Els encarregats d'inaugurar el festival, que segons els organitzadors «ha tingut molt bona resposta per part del públic», van ser Mans Manetes, un espectacle dedicat a l'Alguer, i la proposta Càntut al bar, ideada especialment per al festival, de Roba Estesa i Germà Negre. Aquesta última actuació, «des del primer moment va arrencar els cants i els cors dels assistents amb peces dels seus respectius repertoris i altres conegudes per tothom», van explicar els organitzadors del festival.

Ahir es va posar el punt final a la iniciativa, que té com a objectiu reivindicar la tradició oral a les comarques gironines. Així, van actuar la Cobla Catalana dels Sons Essencials amb el seu últim disc Si són flors, floriran; Balkan Paradise Orchestra, una formació de vent i percussió; Arnau Tordera i Magí Canyelles amb la seva actuació guanyadora del premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en Cultura Popular i Tradicional i «l'activitat especialment pensada per a l'ocasió»: Vermut cantat, que va ser dirigida per Gemma Pla i Àlex Carrera i va proposar cançons conegudes als assistents perquè «deixessin la vergonya i els acompanyessin a cantar».

A causa de la previsió meteorològica els concerts previstos a l'aire lliure van haver de canviar d'ubicació per no cancel·lar-los. Així mateix, durant tot el festival es va poder visitar l'exposició Cançons de Pandero a Can Trinxeria, on també es podia visionar el documental L'Alguer: un pentagrama com un carrer, dirigit pel periodista vigatà Roger Cassany.

Prem per veure més contingut per a tu