Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Pilar de Borbó, germana del rei emèrit Joan Carles I

Estava ingressada en una clínica de Madrid des de diumenge pel càncer de còlon que patia

Mor Pilar de Borbó, germana del rei emèrit Joan Carles Ieuropa press

La germana gran del rei emèrit Joan Carles I, la infanta Pilar de Borbó, va morir ahir amb 83 anys. Estava ingressada des de diumenge al vespre a una clínica de Madrid i patia un càncer de còlon que la va obligar a ser intervinguda l'any passat. Pilar de Borbó era la tieta de l'actual monarca Felip VI. Tenia cinc fills i era presidenta honorífica d'una ONG vinculada a la infància.

Com a primogènita de Joan de Borbó i Battenberg i Maria de la Mercè de Borbó i Orleans, va néixer a Cannes el 30 de juliol de 1936, durant l'exili. Va viure durant la seva infància i joventut a Roma i Estoril, i va tornar a Espanya després de la coronació del seu germà, Joan Carles, com a Rei d'Espanya, i va rebre el títol de duquessa de Badajoz el 1967.

Però malgrat el seu títol i ser neta dels Reis d'Espanya Alfons XIII i Victòria Eugènia de Battenberg, va renunciar als seus drets de successió al tron espanyol per amor i va contraure matrimoni amb Luis Gómez-Acebo y Duque de Estrada el 5 de maig de 1967, a Lisboa, tot i la primera negativa dels seus pares, els comtes de Barcelona. D'aquest matrimoni van néixer els seus cinc fills: Simoneta, Juan Filiberto Nicolau, Bruno Alejandro, Luis Bertran i Fernando Humberto.

Prem per veure més contingut per a tu