Segueix-nos a les xarxes socials:

«Sense?ficció» estrena nova temporada al ritme de les maraques de Xavier Cugat

«Sense?ficció» estrena nova temporada al ritme de les maraques de Xavier Cugatccma

La nova temporada del programa Sense ficció arrenca aquesta nit (21.55 h, TV3) amb l'estrena de Sexe, maraques i chihuahues, una pel·lícula documental sobre la increïble vida del músic gironí Xavier Cugat. Un treball dirigit per Diego Mas Trelles, coproducció de TV3 amb Minimal Films i TVE. La sessió doble del programa continuarà amb l'estrena de Varicella, un retrat sobre dues germanes russes que comparteixen un somni: convertir-se en ballarina solista.

Xavier Cugat va tenir una vida de cinema i va ser un personatge omnipresent. Celebritat de Hollywood, envoltat d'estrelles, fama, diners i dones maques, va participar en nombroses pel·lícules i com a músic va ser molt prolífic, amb una discografia gairebé ?inabastable. Es va prodigar a la televisió i les seves fotos i caricatures apareixien sovint en diaris i revistes. Al cinema, no només hi va posar la banda sonora amb les seves orquestres, sinó que també hi va aparèixer com a actor i, fins i tot, com a director.

Al seu innegable talent musical com a arranjador i director d'orquestra cal afegir-hi la seva capacitat com a caçatalents, tant de músics que incorporava a les seves orquestres com amb les figures femenines -ballarines i cantants- que situava al centre de l'escenari per atraure la càmera i captar els primers plans en les pel·lícules.

Sexe, maraques i chihuahues repassa la trajectòria del gironí més universal, l'únic que posseeix dues estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood, en un viatge del blanc i negre al color, que recorda les pel·lícules on el polifacètic artista va conèixer grans estrelles com Rita Hayworth, Frank Sinatra o Greta Garbo. Un tribut, en clau de biopic, que recorre dos continents, anant de Cuba a Barcelona, per perdre's a Los Angeles.

Prem per veure més contingut per a tu