Segueix-nos a les xarxes socials:

La trucada

Merkel no es posa al telèfon fàcilment. Fa un parell d'anys, en un programa especial a Alemanya de ¿Quieres ser millonario?, un polític proper va utilitzar el comodí de la trucada per intentar que la cancellera alemanya Angela Merkel l'ajudés a trobar la resposta a una pregunta. Fins a dues vegades, ho va intentar. Res. Merkel li va enviar després un SMS. Donant-li records.

Mònica Terribas va tenir la primícia d'entrevistar Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Després de diverses preguntes va voler saber quins líders espanyols havien trucat a Puigdemont per felicitar-lo. Cap. L'ocurrència de Terribas va ser preguntar a continuació si Merkel s'havia interessat pel nou mandatari català. La resposta era òbvia. I la pregunta, incomprensible.

Hauria tingut sentit si Merkel hagués mostrat el més minim interès pel procés català. Llavors, si la cancellera alemanya hagués trucat a Puigdemont en les 24 hores següents a la presa de possessió, els catalans ja podríem estar tremolant. Merkel no truca per ximpleries. No s'hi posa fàcilment, ni amb els seus companys de partit.

Prem per veure més contingut per a tu