Segueix-nos a les xarxes socials:

Cartes

Girona, Temps de Flors

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque Torroella de Montgrí

La setmana anterior, quan travessaves la ciutat de Girona, ja hi veies els preparatius que anunciaven que la tornaríem a veure engalanada de flors. Aquesta setmana passada arribava Temps de Flors i l'escenari estava tot decorat ja per elles, en una invitació dels milers de visitants que altre cop en gaudiren.

Si Girona ja és de per si un lloc on passejar i on recórrer-lo és un plaer en molts sentits, amb els ­escenaris florals, encara ho és més. Dels que venen de fora, sempre n'hi ha els que repeteixen any rere any sense faltar a la cita. D'altres hi han vingut per primer cop i de ben segur molts d'ells també repetiran. Hi ha hagut espais que han agradat més a uns i no pas a uns altres. També aquí recau una part de l'èxit de Temps de Flors: cada any és diferent, tot i que les pedres de Girona són les mateixes.

El petit grup silenciat

Desirée Torres Garrido girona

En l'era actual l'ésser humà ha anat mostrant el seu egoisme i avarícia. Aquest escrit no tracta de la destrucció tant natural com humana que s'ha creat, sinó del que ens ha passat a un petit grup de persones entusiastes.

Per començar em presento, formo part de la llista d'Units per Fontcoberta, que es presenta a les pròximes eleccions municipals. Fontcoberta és un petit poble divers, paisatgístic i natural; i tot i el seu encant, el poble es troba en un estat de deixadesa considerable: les carreteres estan malmeses, els espais naturals no estan degudament conservats, part de l'enllumenat és inservible i podria se­guir...

En aquest municipi coexisteixen dos partits polítics que es van passant la pilota un a l'altre, i no acaba mai de solucionar els ­problemes de la gent; així doncs, un petit grup de veïns ens vam ­reunir i vam decidir crear un nou grup polític. Units per Fontcoberta és gent del poble que l'únic ­propòsit amb el que ens presentem és el de millorar el nostre municipi.

Primer ens van denunciar massivament el compte d'Instagram fins que van aconseguir tancar-lo. En segon lloc, Melianta es va despertar amb els cartells d'Units per Fontcoberta tapats amb bosses d'escombraries.

Finalment la premsa va ­convidar els tres partits polítics que ens presentem a Fontcoberta a un debat públic, pero la competència s'hi va negar. Uns dies després es van entrevistar els altres dos grups i a nosaltres no ens van convidar. Si tot això no fos suficient, van ­aparèixer destrossades diferents pancartes del nostre grup municipal.

Volem recordar-vos que ens hem presentat per fer la vostra ­«política», sinó una de millor. Suposo que la política coneguda és la de fer diners i no mirar pel municipi.

Temps de Flors

salvador tarradas gualta

n Estepes negres i blanques / escampades sobre els pits. // Farigola, romaní i roselles / per entremig dels dits. // Del mont de Venus endins / malves grogues i malvins. // Margarides i buixacs / a les extremitats. // Pendol·lines en pocelles / per sota de les aixelles. // Garlandes, verbenes i alocs / en els teus cabells d'or. // Així, després de l'amor / cobriré tot el teu cos / amb les flors del bosc.

Prem per veure més contingut per a tu