Segueix-nos a les xarxes socials:

Les nits d'insomni són, a banda d'esgotadores, un pou d'angoixa sense fons. En moltes ocasions, fins i tot, acaben donant lloc a una sèrie de lluites a cara de gos entre tu i aquesta entitat maligna que viu del fet que no sucumbeixis als influxos de Morfeu. Qui pateixi aquest mal de ben segur haurà provat diversos mètodes per combatre'l; llegir, veure pel·lis, escoltar la ràdio, escriure alguna cosa que probablement acabarà al fons de la paperera, onanisme compulsiu, running nocturn, drogues... I res. Els moments més fotuts són quan t'adones que per molt que facis, no dormiràs ni un sol minut. I llavors, de manera inconscient però alhora desfermada, comences a menjar-te l'olla amb històries personals, records i vivències passades o visions més o menys probables de situacions futures, fets tots ells prejutjats per un tribunal mental implacable -el teu- que no et donarà cap mena de treva ni indulgència. Sí, l'enemic a casa.

I que si un plec del llençol et tiba la cama; que si un mosquit sobrevola el teu cap; que si ara tens calor; que si ara t'ha caigut el coixí a terra; que si el gos del veí borda; que si ara recordes alguna cosa amb enyor... Tot esdevé un obstacle insalvable entre tu i aquella cobejada desconnexió de la consciència al final de la jornada. Diuen que quan mors, la vida sencera et passa pel davant en pocs segons; doncs amb l'insomni passa una mica el mateix però amb l'agreujant que aquesta obsessiva projecció vital i personal s'allarga durant hores, com les insofribles minisèries que emeten senceres durant les tardes del cap de setmana a les televisions generalistes, però sense el descans final que t'hauria de salvar de tant de patiment. Llavors, desesperat, t'aixeques i decideixes anar a fer un volt. Sense rumb, sense més desig que caminar i buidar la ment de cabòries. I a cada pas el segueix un altre. I així, sense saber molt bé com, et veus al mig del no-res.

I just quan assumeixes que la nit ja està perduda, ben bé després de creuar-te amb un senglar, irromp el primer badall. Notes que per fi tens son i penses que si t'afanyes, que si tornes rabent sobre les teves passes, potser podràs dormir una estona. A la nit li queden encara un parell d'hores però la tornada se't fa el doble de llarga i tortuosa; els peus et pesen perquè la somnolència sobtada t'aixafa cada vegada més. Malgrat tot arribes a casa i et deixes caure a pes sobre el llit. Vestit. No entens per què fa unes hores semblava la taula amb punxes d'un faquir i ara es disfressa de núvol suau i esponjós. De fet t'és igual perquè sents com per fi t'adorms; el mosquit ja no hi és, el gos tampoc, els enyors a saber, els ulls es tanquen, l'esgotament s'imposa, la consciència s'esvaeix... El nirvana flueix per tot el teu interior, almenys fins que comença a sonar una música estrident que sembla el tema central de la banda sonora de Retorn al futur III. És el despertador. El teu puto despertador.

Prem per veure més contingut per a tu