Segueix-nos a les xarxes socials:

Hàbit de fumar

Sis mesos sense fumar pot reportar un estalvi de 570 euros

El que gasta un fumador mitjà equival a la compra mensual d'una família composta per quatre persones

Sis mesos sense fumar pot reportar un estalvi de 570 euros

Un fumador mitjà pot estalviar en només sis mesos 570 euros si deixa aquesta hàbit, el que equival, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), a la compra mensual d'una família de quatre persones.

"La Ruleta de l'Estalvi", allotjada a www.pfizer.es, permet esbrinar quina quantitat de diners gasta un fumador en funció d'un període de temps determinat.

Tenint en compte un consum diari de 15 cigarreta -cada fumador espanyol fuma una mitjana de 13,4 al dia i el preu estimat per cigarreta és de 21 cèntims-, s'obtenen dades que resulten sorprenents.

Només 15 dies després d'haver apagat l'última cigarreta, comencen a notar les primeres conseqüències en la cartera, ja que s'aconsegueix un estalvi de 45 euros, amb aquesta quantitat es podria gaudir d'un spa per a dues persones o pagar la factura mensual del mòbil, que a Espanya se situa de mitjana en 40 euros per persona.

Passat aquest període, els avantatges són cada vegada més grans i tres mesos després d'haver iniciat el procés de cessació, l'estalvi se situaria entorn als 284 euros, que podrien destinar, per exemple, en gaudir un cap de setmana per a dues persones en un parador, amb esmorzar inclòs.

I un mes més tard, els diners estalviats -prop de 400 euros- podria reservar per a la tornada a l'escola i comprar l'uniforme d'un nen de primària.

Avantatges

En el terreny de les necessitats bàsiques, prescindir del tabac en l'economia familiar també aporta avantatges sobre l'alimentació i la cistella de la compra, segons l'OCU, que estableix el preu mitjà de la compra mensual d'una família de quatre persones en aproximadament 570 euros.

Aquesta xifra és l'equivalent a la de la compra de tabac durant sis mesos, de manera que els qui es decideixin a fer el pas de superar el seu tabaquisme al gener i dipositin els diners estalviats en una guardiola, podrien trencar-la en el mes de juliol i realitzar la compra mensual per a quatre persones amb els diners recaptats.

Si se segueix en aquesta línia, en nou mesos l'estalvi supera els 800 euros, la quantitat necessària per apuntar-se a l'autoescola i treure's el carnet de conduir.

Els experts asseguren que l'arribada d'un nou any sempre porta amb si nous propòsits i abandonar el tabac és present a la llista de noves intencions de molts fumadors.

A això se li suma el desemborsament realitzat durant les vacances de Nadal i l'increment de l'IVA del 18 al 21% a l'estiu de l'any passat, fet que suposa un encariment en el preu dels paquets de tabac d'entre 30 i 45 cèntims.

Encara que el factor econòmic té un pes important a l'hora de motivar un addicte a deixar el tabac, els especialistes en salut recorden que aquesta decisió reportarà fonamentalment sobre la salut i el benestar d'un mateix i dels que estan al seu voltant.

Prem per veure més contingut per a tu