Segueix-nos a les xarxes socials:

Un sindicat d'infermeria reclama més presència a les conselleries de salut

Satse critica que de les 17 conselleries de Sanitat a Espanya només n'hi ha una de liderada per un infermer

El Sindicat d'Infermeria Satse ha criticat que de les 17 conselleries de Salut de les comunitats autònomes únicament la de Balears estigui dirigida per una infermera, la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, quan aquest col·lectiu és «el més nombrós del sistema sanitari».

Segons el sindicat, dels 17 consellers de Sanitat a Espanya, 11 són metges, dos són advocades, dos són graduades socials i una és economista. L'única infermera és Patricia Gómez.

A més, Satse afirma que el col·lectiu d'infermers ha experimentat en els últims anys un «inqüestionable desenvolupament en els àmbits formatiu, professional i laboral» que no ha anat de la mà amb un avanç en l'àmbit «directiu i de responsabilitat administrativa i política». Així mateix, indiquen que l'absència d'infermers «també es produeix en altres càrrecs de responsabilitat sanitària». D'altra banda, des del sindicat també critiquen la dificultat de les dones d'accedir a càrrecs de responsabilitat en la majoria dels àmbits professionals.

Prem per veure més contingut per a tu