La Nit del Turisme premia Neichel, Miquel Roca, la DO Empordà i l'hotel Empòrium
La Nit del Turisme Empordanès va premiar ahir un dels primers cuiners d'El Bulli, Jean Louis Nei?chel; l'hotel Empòrium de Castelló d'Empúries; la DO Empordà; i l'advocat Miquel Roca. L'acte va comptar amb un sopar solidari que va servir per recaptar uns tres mil euros que es destinaran a l'Associació de lleure per a joves amb disminució psíquica El Dofí de Figueres.
El premi professional va ser per al cuiner «per aportar una manera innovadora de treballar a la cuina del restaurant»; el premi Tramuntana d'Honor se'l va endur l'hotel castelloní que enguany celebra el 50è aniversari; i el guardó al proveïdor, a la DO Empordà. En aquesta edició, s'ha inclòs el premi d'Empordanès adoptiu que es va emportar Miquel Roca com a ambaixador de la comarca, amb la qual té una estreta vinculació des de fa anys, en especial al Port de la Selva i Peralada.
Els premis, que organitza l'Associació Alt Empordà Turisme i el col·lectiu Cuina del Vent, són un reconeixement a actors destacats del sector i es van entregar a l'Hotel Peralada Spa Wine & Golf.
El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt?Empordà, Lluís Fernández, va destacar els esforços que han fet els empresaris del sector per renovar les seves instal·lacions i posar-les al dia, fins i tot en època de crisi. Segons Fernández, «el sector està unit i ha de seguir així per continuar endavant».
L'esdeveniment va comptar, a banda del sopar, amb una jornada professional en la qual van participar el professor universitari Víctor Küpper amb la conferència «Gestió de l'entusiasme i turisme».
Més a L'Alt Empordà
-
Infecten amb un paràsit les figueres de moro del Cap de Creus per erradicar-la
-
El Govern no descarta una gran dessalinitzadora a l’Empordà
-
Les Creus de Maig omplen la ciutat de Figueres en un dels dies grans de Fires
-
L'eòlica marina i el 12-M: això pensen els partits del parc que es projecta a Roses