Segueix-nos a les xarxes socials:

A punt el trasllat de l'oficina de turisme de Figueres

Les obres del nou centre acabaran en dues setmanes i començarà el canvi de plaça del Sol a Casa Empordà

A punt el trasllat de l'oficina de turisme de Figueresconxi molons

Les obres de la nova oficina de turisme de la Casa Empordà de Figueres estan gairebé enllestides. La previsió és que en un parell de setmanes s'hagin acabat els treballs i que comenci el trasllat del material que hi ha a l'actual centre ubicat a la plaça del Sol. El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, diu que es manté la data d'inauguració per a l'abril, possiblement coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu. També es permetrà reobrir la sala principal de l'antic Escorxador i tornar-hi a programar activitats.

La intervenció en aquest espai es va iniciar a finals de l'any passat amb l'objectiu de substituir les actuals instal·lacions -ara obsoletes-, permetre la transformació que patirà la zona amb la nova rotonda prevista a la plaça del Sol i, a la vegada, apropar aquesta instal·lació al centre de la ciutat. Per fer-ho possible, el Departament d'Empresa i Ocupació va concedir a l'Ajuntament una subvenció de 400.000 euros amb l'objectiu d'arranjar l'aparcament dissuasiu de l'entrada a la ciutat de la carretera de Llançà, així com l'adequació d'un recorregut per a vianants a l'entorn de l'equipament.

De moment, aquestes actuacions no s'han iniciat però sí que està a punt de culminar-se la transformació d'aquesta part de l'antic Escorxador de Figueres. L'espai està comunicat amb la sala principal tot i que comptarà amb una entrada independent que permetran que puguin funcionar de forma separada.

Els treballs estan a punt d'acabar-se. Segons Toro, en poques setmanes l'obra s'haurà enllestit i a partir d'aleshores es començarà el trasllat de tot el material que ara hi ha a l'oficina de la plaça del Sol. La previsió és que pugui obrir portes, tal i com estava previst, el proper mes d'abril i així acabar amb un dèficit històric que situava aquest punt neuràlgic per al turisme allunyat del centre. D'altra banda, permetrà reobrir la sala principal de la Casa Empordà i tornar-hi a programar activitats.

Per a més endavant quedarà la reordenació de l'entorn que va donar peu a la subvenció així com l'adequació de l'aparcament que actualment funciona però que no està adequat. També continua pendent el projecte per convertir-ho en un centre de productes de l'Empordà.

Prem per veure més contingut per a tu