Segueix-nos a les xarxes socials:

Un veí de Roses cedeix restaurat un fusell que data de l'època napoleònica

La peça restaurada pel Centre d'Arqueologia Subaquàtica s'exposarà al castell de la Trinitat

Un veí de Roses cedeix restaurat un fusell que data de l'època napoleònicaajuntament de roses

El Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) ha entregat a l'Ajuntament de Roses un fusell d'època napoleònica, del segle XIX, restaurat pel personal de conservació i restauració. La peça, que havia estat de les tropes angleses, va ser cedida el 2015 per Jordi Marés i s'espera poder-la exposar al castell de la Trinitat.

El fusell, que estava en bon estat de conservació pel que fa al material de ferro, mecanisme i baioneta, el va trobar el pare de Jordi Marés en una sureda de Roses.

El treball de restauració dut a terme pel CASC ha consistit, segons han informat, en la reposició de les peces de fusta del fusell, culata, guardamans, baqueta d'avantcàrrega i gatell. Els estudis realitzats han permès saber que hauria format part de l'exèrcit anglès, i no de les tropes franceses com es pensava fins ara.

El director del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, Gustau Vivar,va fer entrega ahir a l'Ajuntament del fusell. L'estudi de la peça ha permès descobrir que el sistema d'avantcàrrega de guspira i pedra foguera va ser substituït als volts de 1820 per un sistema més modern de pistó, considerat més pràctic.

Prem per veure més contingut per a tu