Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló crea una partida per estar a punt per a la gestió dels canals d'Empuriabrava

Es preveuen uns 120.000 euros per contractar empreses externes que ajudin a posar en marxa els serveis i la taxa que s'haurà de cobrar · L'alcalde, Salvi Güell, diu que és una previsió per poder-ho assumir amb rapidesa quan es faci el traspàs

Castelló crea una partida per estar a punt per a la gestió dels canals d'Empuriabravadiari de girona

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha creat una partida al pressupost d'uns 120.000 euros per tal d'assumir si és necessari la gestió dels canals d'Empuriabrava. La Generalitat ho va anunciar per a l'1 de gener de 2014 però continua treballant en el traspàs de la titularitat de la concessió de la part pública a l'Ajuntament. Segons Güell, encara no hi ha data però volen tenir els tràmits a punt per si es fa efectiu.

«És una previsió que hem fet per si l'Ajuntament ha d'assumir la gestió del manteniment i vigilància dels canals», va explicar Güell al darrer ple municipal. El pas i les darreres declaracions sobre aquest tema fan pensar que estaria a punt de tancar-se. Quan es doni «haurem de fer tota una feina que els serveis tècnics de l'Ajuntament no podran assumir en la seva totalitat» i per això entenen que hauran de contractar empreses especialitzades externes.

L'alcalde va posar de manifest que hi haurà d'haver una taxa, s'hauran de donar serveis i posar-ho en funcionament. «Per tant, fem una previsió i això no vol dir que al final haurà de sortir a concurs» i potser no serà aquesta quantitat. Güell creu que és millor tenir una partida preparada i no haver de tenir tots els tràmits pendents de fer quan la Generalitat anunciï el traspàs.

El traspàs dels canals de la marina fa anys que s'espera. Es va anunciar a finals del 2013 i s'havia de fer en uns mesos però han passat anys i encara no s'ha concretat.

Hi ha tres parts implicades en el procés. A banda de la Generalitat i l'Ajuntament hi ha la concessionària Port Empuriabrava S.A que sempre ha defensat que tenen vigent una concessió pels 40 quilòmetres de canals i els més de quatre mil amarratges. Per això han continuat fent els tràmits per complir amb les normatives. Es va crear una comunitat d'usuaris i es va establir el pagament d'unes quotes. Si hi ha un canvi de gestió, les quotes es deixarien de pagar i els usuaris es preveu que paguin una taxa a l'Ajuntament.

Mentrestant els residents a la marina fa anys que esperen que es resolguin diverses qüestions. Respecte a les quotes una sentència del TSJC anul·la un tràmit de la Generalitat que avala que es cobrin. L'alcalde va dir al darrer ple que això no ajuda a l'acord pel canvi de titularitat, sinó que ho allarga. L'altre tema pendent és l'atermenament, delimitació de l'espai de domini públic. La setmana passada es coneixia que es torna a fer de nou sense afectar propietats.

Prem per veure més contingut per a tu