Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Comuns reclamen a la Generalitat que aturi la urbanització de Llançà

La construcció de 40 cases a tocar del Parc Natural del cap de Creus ha fet saltar les alarmes ecologistes

Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha registrat una proposta de resolució al Parlament en què insta el Govern de la Generalitat a aturar el projecte de construcció d'una urbanització a Llançà que s'anomena Roses-2, i que preveu la construcció de 40 habitatges en un terreny forestal situat entre primera línia de mar i el Parc Natural del cap de Creus.

El diputat David Cid reclama al Govern que protegeixi aquesta zona, coneguda com a Rec d'en Feliu i que constitueix un connector biològic d'interès pel Parc perquè és de les poques zones forestals litorals que queden en aquesta àrea. Sobre el projecte Roses-2, el diputat recorda que la llei d'urbanisme de Catalunya no permet construir en pendents superiors al 20% de desnivell, i assenyala que «gairebé tot l'àmbit d'actuació urbanística presenta pendents superior a aquesta xifra».

A més, subratlla, el projecte afecta també el Camí de Ronda i l'àmbit està travessat per un rec, amb la qual cosa «cal estudiar amb deteniment la inundabilitat d'aquest sistema hídric».

Amb l'objectiu de prevenir aquest i futurs plans de construcció sobre terrenys d'especial valor ecològic, la proposta de resolució insta també el Govern de la Generalitat a modificar el pla director urbanístic del sistema costaner per permetre la desclassificació de sòls urbanitzables que no han estat desenvolupats. L'entitat Salvem l'Empordà ha denunciat el projecte.

Prem per veure més contingut per a tu