Segueix-nos a les xarxes socials:

La campanya de bus gratuït atrau 700 turistes a Figueres

La iniciativa ha tingut una gran acollida entre el públic francès . L'Ajuntament ho qualifica d'èxit i xifra en 70.000 euros el retorn a la ciutat

La campanya de bus gratuït atrau 700 turistes a FigueresDiari de Girona

La primera campanya de busos turístics gratuïts promoguda per l'Ajuntament de Figueres s'ha tancat amb èxit, segons la valoració feta pel consistori. Entre el 9 de juliol i el 29 d'agost, el servei ha atret 700 turistes a la ciutat, majoritàriament francesos (87% dels visitants), que ha superat les previsions exhaurint les reserves de la ruta francesa.

El servei oferia dues rutes amb sortida des de l'Escala (amb parada a Sant Pere Pescador i Roses) i una altra des de Sant Cebrià de Rosselló, a la Catalunya Nord (amb parada a Canet i Perpinyà).

La campanya ha convençut el públic francès i l'Ajuntament no descarta repetir l'experiència en properes temporades, enfocant-la especialment cap al visitant del sud de França.

De fet, la campanya de Figueres va generar controvèrsia a la Catalunya Nord. Si bé el servei de poder visitar la ciutat amb transport gratuït va ser molt ben acollit pels ciutadans, també va ocasionar recels per part del comerç i l'Ajuntament de Perpinyà.

La despesa mitjana de cada visitant a la ciutat ha estat de 88,5 milions. En xifres, la campanya ha tingut un retorn econòmic a la ciutat de 70.000 euros, amb un impacte en despesa directa a la ciutat de 50.000 euros, els quals el visitant ha destinat principalment a restauració, cultura, lleure i comerç. L'Ajuntament hi havia invertit 33.810 euros.

Dels equipaments turístics i culturals de la ciutat, el castell de Sant Ferran és el principal descobriment que destaquen els usuaris, amb un 61% de les visites, segons l'Ajuntament, seguit del Museu Dalí, el Museu del Joguet i el de l'Empordà. La campanya també oferia el transport fins al castell de Sant Ferran, on 6 de cada 10 dels usuaris l'han visitat per primera vegada. Ha sigut la fortalesa el que els turistes han considerat la gran descoberta de la ciutat.

Prem per veure més contingut per a tu