Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Audiència rebaixa la condemna al policia que va amenaçar de mort Marta Felip

El caporal de la Guàrdia Urbana no entrarà a presó en aplicar-li l'atenuant d'alteració mental

L'Audiència de Girona ha rebaixat la condemna al caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres que va amenaçar de mort l'alcaldessa Marta Felip dient que li dispararia al cap i va fer extensiva l'amenaça a altres càrrecs del cos. El jutge considera que la malaltia mental que pateix pot afectar la seva impulsivitat i que aquesta alteració «es manifesta com a conseqüència de la problemàtica laboral del condemnat».

El tribunal ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació que va presentar la defensa de l'agent aplicant-li l'atenuant d'alteració mental.

Per això, li rebaixa la condemna d'1 any i 3 mesos de presó a 6 mesos. Com que no té antecedents i la pena és inferior a 2 anys, no haurà d'entrar a presó després que el jutjat hagi acceptat la suspensió de l'execució de condemna amb la condició que no torni a delinquir durant 2 anys.

Els fets van passar el juny de 2015 quan va trucar el cap de Recursos Humans després que l'expedientessin. El policia, que estava de baixa en el moment dels fets i que encara hi està, va fer extensiva la seva amenaça a l'inspector, al sotsinspector i a un sergent.

Durant la conversa amb el treballador, va dir-li que mataria l'alcaldessa, l'inspector, el sotsinspector i un sergent del cos. Quan va proferir les amenaces, el policia disposava d'una pistola i d'una carrabina (que després de rebre la denúncia els Mossos d'Esquadra li van retirar). Els afectats van donar veracitat a les amenaces.

Prem per veure més contingut per a tu