Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Van arribar 131 firmes procedents d'altres autonomies, 209 més van optar per marxar. Madrid va ser la comunitat on més van instal·lar-se

Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestreefe

Catalunya va liderar la pèrdua d'empreses en el segon trimestre de l'any, amb un saldo net negatiu de 78 companyies, perquè encara que van arribar a la comunitat 131 firmes procedents d'altres autonomies, 209 més van optar per marxar, segons un estudi d'Informa D&B. Això no obstant, la pèrdua neta d'empreses a Catalunya es va reduir respecte al segon trimestre de l'any passat, quan va arribar a 87 societats.

Una mica més de la meitat de les empreses que es van instal·lar a l'autonomia catalana (51%) procedia de Madrid, que també va ser el principal destí de les que van deixar Catalunya (47%).

A tot Espanya, entre abril i juny van canviar de domicili social un total de 1.186 empreses, el 10% més que un any abans.

Madrid va ser la comunitat per la qual més societats es van decantar a l'hora de traslladar-se, amb un total de 408, i encara que també va liderar les sortides, amb 301, va tancar el trimestre amb un saldo positiu de 85 companyies.

El 24% de les companyies que es va traslladar a Madrid venia de Catalunya i el 22%, d'Andalusia.

Catalunya és destí de la inversió extrangera

La inversió estrangera a Catalunya manté el seu bon ritme i en el primer semestre d'aquest any els recursos destinats per les empreses estrangeres s'han situat en 1.571,867 milions d'euros, cosa que suposa el 20,65% més que en el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Prem per veure més contingut per a tu