Segueix-nos a les xarxes socials:

El 40% dels restaurants de gamma alta de Barcelona, amb vins de la DO Empordà

Un estudi encarregat pel Consell Regulador de la denominació empordanesa confirma l'augment d'oferta

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Empordà confirma a través d'un comunicat que els vins de la denominació empordanesa han millorat en els darrers anys la seva presència a les cartes dels restaurants barcelonins. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi qualitatiu i quantitatiu encarregat pel Consell Regulador de la DO Empordà per conèixer el posicionament i nivell de penetració dels seus vins al sector de la restauració als establiments de la capital catalana. La dada més rellevant de l'informe és que un 40% dels restaurants de gamma alta de Barcelona ofereixen vins de la DO Empordà. La presència dels vins empordanesos és menor als restaurants de gamma mitjana (un 27%) i de gamma baixa (un 16%). En conjunt, els vins empordanesos són presents al 20% de les cartes dels restaurants barcelonins.

Claus de l'estudi

Per elaborar l'estudi, el Consell Regulador apunta que s'han analitzat les cartes de 1.139 restaurants de la ciutat de Barcelona i s'han realitzat també enquestes qualitatives a una trentena de professionals dels àmbits de la restauració, la distribució i la comunicació. L'informe, elaborat per la consultora Visirius, es va presentar ahir durant una reunió informativa, amb el títol de «Barcelona i la consolidació de la marca Empordà a Catalunya», celebrada al celler Empordàlia, de Vilajuïga, a la qual van assistir representants dels cellers empordanesos i professionals vinculats amb el sector.

Prem per veure més contingut per a tu