Segueix-nos a les xarxes socials:

La pèrdua de biodiversitat té repercussió amb pèrdues de 140 bilions de dòlars anuals

L'AXA Research Fund, el fons per a la investigació d'AXA, ha publicat recentment la guia Biodiversitat en risc, que quantifica per primera vegada l'impacte monetari que suposaria per a l'economia mundial una pèrdua significant de la biodiversitat: entre 125 i 140 bilions de dòlars a l'any, segons les estimaciones actuals, el que equival a més d'una vegada i mitja el PIB mundial.

L'estudi afegeix que els més exposats a aquests costos seran laspoblaciones de baixos ingressos, que depenen en major mesura dels recursos naturals per als seus ingressos i mitjans de subsistència.

«La pèrdua de biodiversitat tindrà un alt cost per a les nostres economies: la pèrdua d'hàbitat, la contaminació, l'augment de plagues i altres espècies invasores afectaran a sectors que van des de l'agricultura, la pesca i el repoblament fins al desenvolupament immobiliari, el turisme i la salut pública», destaca el document, que analitza la relació de la biodiversitat amb el canvi climàtic, la seguretat i l'economia, entre d'altres aspectes.

Més investigació

«La pèrdua de biodiversitat exigeix més investigació i compromís per part de tots per adaptar les nostres societats i economies cap a models sostenibles des del punt de vista mediambiental i econòmic», ha afegit el director general de la Fundació AXA, Josep Alfonso. «Documents com aquest demostren la transcendència del que està passant en el medi ambient», postil·la.

Prem per veure més contingut per a tu