Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya registra 1.556 nous ERTOs en els últims quatre dies

Els expedients de regulació temporals afecten 13.698 treballadors coincidint amb el tancament de la restauració

El Departament de Treball ha comptabilitzat l'entrada de 1.556 expedients de regulació d'ocupació temporal (ERTO) que afecten 13.698 treballadors des del 16 d'octubre, coincidint amb el tancament de bars i restaurants i les noves restriccions al comerç per combatre la covid-19. El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, va donar la xifra ahir en ésser preguntat pels ERTOs durant la roda de premsa posterior a la signatura d'un conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per reforçar la coordinació en matèria de polítiques actives d'ocupació.

Força major

D'aquests 1.556 ERTOs, registrats entre el dia 16 i el 19 d'octubre, un total de 660 s'han presentat adduint força major i 34 per motius d'organització o econòmics, mentre que 862 corresponen a la nova figura «d'impediment» relacionada amb la pandèmia i introduïda en l'última regulació dels ERTOs.

El Homrani va apuntar que el nombre total de treballadors afectats per ERTOs des del tancament de bars i restaurants probablement és més gran que aquests 153.698 perquè la Generalitat no coneix el nombre d'expedients que encara estaven actius de la primera onada de l'epidèmia i que s'han pogut reactivar ara.

Per demarcacions, la de Barcelona és la que ha registrat un major nombre d'expedients: un total de 1.215 que afecten 10.861 treballadors. Els sindicats han advertit ja que el nombre d'ERTOs augmentarà de manera important.

Prem per veure més contingut per a tu