Segueix-nos a les xarxes socials:

Foment demana per carta a Sánchez que reactivi la construcció del MidCat

La patronal qualifica d’urgent l’acabament de la instal·lació en el tram entre Hostalric i la frontera francesa

La patronal catalana Foment del Treball ha demanat per carta al president del Govern, Pedro Sánchez, que reactivi la construcció «urgent» de la interconnexió de gas MidCat entre Espanya i França, segons va anunciar el president de l’entitat, Josep Sánchez Llibre: «Es tracta de reactivar un projecte acordat l’any 2013 pels Governs d’Espanya, de França i de Portugal perquè aquesta interconnexió fos possible»,.

El Midcat va ser un projecte dels operadors gasistes espanyol (Enagas) i francès (Térega), iniciat a principis dels 2000, per connectar amb un tub Espanya i França i transportar-hi uns 7.500 milions de metres cúbics de gas natural cada any en les dues direccions. En l’actualitat, hi ha dos gasoductes que connecten Espanya i França: el Larraine-Altzai i l’Irun–Biriatu amb una capacitat total de 7.000 milions de metres cúbics. És a dir, es tractava de duplicar la capacitat actual, però les respectives comissions reguladores del sector van tombar aquella primera fase del pla el 2019 per ser car i amb un baix interès comercial.

És precisament aquesta primera fase del projecte -uns 200 quilòmetres que van des d’Hostalric a la frontera i de la frontera al punt de connexió a França- la que ara vol reactivar Foment.

Prem per veure més contingut per a tu