Segueix-nos a les xarxes socials:

Iceta: «Si hi ha una persona responsable de l'article 155, és Carles Puigdemont»

El PSC gironí es proposa revertir el nivell d'inversions per habitant de la Generalitat a les comarques gironines

El candidat del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que «si hi ha una persona responsable» de l'aplicació de l'article 155, «és Carles Puigdemont», per això «abans de derivar la seva responsabilitat a altres, hauria de fer examen de consciència». Puigdemont havia acusat Iceta d'haver-la fet «tan grossa» amb el 155 que serà «la vergonya» la que li demanarà la dimissió, i va augurar que la «república» catalana acabarà «jubilant» el socialista. Iceta va participar en un acte sobre medi ambient a Sant Joan Despí, al costat de l'alcalde Antoni Poveda, des d'on va advocar per una Catalunya «puntera» en la lluita contra el canvi climàtic, a partir d'una política ambiental»integral i transversal» que no només busqui la sostenibilitat, sinó també que generi oportunitats d'ocupació.

En paral·lel, Iceta es va reafirmar a apostar per demanar indults per als dirigents sobiranistes si són condemnats, en nom de la «reconciliació», tot i les crítiques rebudes des del bloc independentista i des del constitucionalista.

La campanya a Girona

D'altra banda, el PSC va explicar ahir que les comarques gironines reben una inversió de poc més de 130 euros per habitant per part de la Generalitat i el PSC vol revertir la tendència i recuperar els nivells de 2010, quan el Govern destinava una mica més de 400 euros per persona a la demarcació, van dir recordant que el pressupost de la Generalitat és de 38.000 milions i fa 10 anys era d'uns 39.000. «No hi ha una raó implícita a les finances de la Generalitat que justifiqui l'actitud del govern respecte de les comarques gironines, si es considera que els recursos de la Generalitat avui i fa deu anys estan a nivells similars», va dir Bruguera.

Sanitat, ensenyament i polítiques socials, són «una prioritat», va afegir Bruguera concretant, entre altres, un pla de xoc per eliminar els barracons i reobertura dels serveis d'urgències les 24 hores.

Prem per veure més contingut per a tu