Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres permet visitar la casa on Dalí va passar la joventut

L'Ajuntament ha incorporat un nou recorregut guiat a l'immoble del carrer Monturiol, on l'artista va viure

Figueres permet visitar la casa on Dalí va passar la joventutconxi molons

L'Ajuntament de Figueres ha posat en marxa aquest mes de juliol una nova edició de les visites guiades La Figueres de Dalí. Com a novetat, enguany hi ha incorporat un "itinerari VIP", que permet visitar la segona residència de Dalí, situada al número 10 del carrer Monturiol. Aquí va viure l'artista entre 1912 i 1929 i s'hi van allotjar, entre altres, Federcio García Lorca i Luis Buñuel. Al seu terrat, a més, hi ha el safareig on Dalí va pintar les seves primeres aquarel·les i que va servir com a font d'inspiració per al quadre Noia de Figueres.

L'objectiu d'aquestes visites és donar a conèixer la relació que va tenir el pintor amb la seva ciutat i amb alguns dels seus espais més emblemàtics. La visita a la segona residència del pintor té lloc els dissabtes a partir de les quatre de la tarda i s'ofereix en català, castellà, anglès i francès.

El regidor de Promoció Econòmica, Manel Toro, recorda que l'any 1994, quan ell era responsable d'Hisenda, va comprar la casa natal de Dalí -situada també al carrer Monturiol- per tal de fer-la immediatament visitable i perquè s'afegís al recorregut turístic de la ciutat. Tot i això, els successius canvis de govern van fer que el projecte finalment no es portés a terme.

Toro, tanmateix, explica que en realitat el pintor va viure molt poc temps en aquella casa, ja que es va traslladar a un altre immoble del matix carrer, que és la que es podrà visitar a partir d'ara. És aquí on l'artista va iniciar-se en el món de la pintura, amb rastres, fotos, dibuixos i obres emblemàtiques que mostren la seva visió de la ciutat de Figueres.

Tots aquells que estiguin interessats en participar en la visita o vulguin més informació es poden adreçar al punt d'informació situat a la plaça Gala-Salvador Dalí.

Prem per veure més contingut per a tu