Peralada obre el seu estiu gastronòmic

Els restaurants Castell Peralada i Shiro presenten les seves noves propostes culinàries per a aquesta temporada

Aire fresc de mar (meló, llimona i ametlla), unes postres del resturant Castell Peralada.

Aire fresc de mar (meló, llimona i ametlla), unes postres del resturant Castell Peralada. / Grup Peralada

Alfons Petit

Alfons Petit

Peralada ha programat aquest any una versió reduïda del seu festival de música perquè està construint un nou auditori, però manté a ple rendiment la resta de la seva oferta per als mesos d’estiu. Fa pocs dies, els dos restaurants que hi ha dins del recinte del castell, el Castell Peralada, amb una estrella Michelin, i l’asiàtic Shiro, que dirigeix Paco Pérez, han presentat les seves cartes per a aquesta temporada.

Shiro, el restaurant amb firma del xef Paco Pérez que hi ha al recinte del castell de Peralada, va celebrar divendres per primera vegada una festa d’inici de temporada, en la qual els assistents van poder tastar diverses propostes de la carta de l’establiment mentre Cesc Sansalvadó interpretava algunes cançons del seu repertori. Bunyol de bacallà amb mel i miso; ostra en un gaspatxo marí del mar del Japó; tel blanc sobre bou de mar amb salsa Nuoc Cham; trinxat, kimchi, ou i tàrtar de tonyina; curry verd d’aletes de pollastre descalços a Railay Beach; i Mochi de Nutella són les elaboracions que es van servir en aquest sopar, representatives de la proposta asiàtica que Pérez (amb dues estrelles Michelin al Miramar de Llançà i dues més a l’Enoteca de l’hotel Arts de Barcelona) fa en aquest espai, amb terrassa oberta als peus del castell i una sala interior dissenyada per Sandra Tarruella.

La terrassa del restaurant Shiro de Paco Pérez a Peralada.

La terrassa del restaurant Shiro de Paco Pérez a Peralada. / Grup Peralada

Per tercer any, Paco Pérez mostra a Shiro la seva visió de la cuina asiàtica, inspirada pels seus viatges i passada pel seu filtre mediterrani. En les seves paraules, «Shiro és un espai que reflecteix els dies compartits amb persones de llocs llunyans, de cultures enriquidores i d’estima per la cuina, per les seves aromes, pels seus sabors i, sobretot per la seva honestedat». Hi ha plats que evoquen el Japó, la Xina, Tailàndia, Singapur, Hong Kong, Corea, Vietnam, Malàisia, Indonèsia..., que es podran tastar de dimarts a diumenge als vespres (de 19.30h. a 22.30h.), a la carta o bé en dos menús degustació.

Ostra en un gaspatxo marí del mar del Japó, un dels plats de Shiro.

Ostra en un gaspatxo marí del mar del Japó, un dels plats de Shiro.

Shiro és un dels espais gastronòmics del grup Peralada que dirigeix Paco Pérez, que també està al capdavant de l’oferta del restaurant L’Olivera de l’Hotel Peralada, del Celler 1923 que hi ha al nou celler de Peralada, i de l’apartat de banquets del grup.

En canvi, manté la seva autonomia el restaurant Castell Peralada, amb una estrella Michelin, amb Javi Martínez a la cuina i Toni Gerez a la sala. Aquest establiment també acaba de presentar les seves noves propostes per a aquest estiu, en la qual aprofundeix en la seva «reinterpretació creativa dels plats tradicionals amb productes de proximitat i de temporada». Aquesta vegada, segons els seus responsables, prenen especial protagonisme els vegetals i les herbes que provenen de l’hort del mateix restaurant». Com a exemple, l’albergínia ratllada a la brasa que se serveix acompanyada de salsa bearnesa i ous de truita de riu.

“Mar i muntanya” de peus de porc amb salsa americana, un dels plats del restaurant Castell Peralada.

“Mar i muntanya” de peus de porc amb salsa americana, un dels plats del restaurant Castell Peralada. / Grup Peralada

Altres plats d’aquesta temporada (que es poden menjar a la carta o en un menú degustació de tres aperitius, sis entrants, quatre plats principals i tres postres) són el «mar i muntanya» de peus de porc amb salsa americana; la vieira amb untuós de salsa verda i cítric; l’empedrat de bacallà; el moll de roca, ragú de musclos i pesto marí; o l’aire fresc de mar (meló, llimona i ametlla). A més, Toni Gerez manté el seu espectacular carro de formatges, amb més de 300 varietats, un dels millors d’Espanya.

El restaurant Castell Peralada obre a l’estiu de dimecres a dilluns, també només als vespres, de 20h a 22:30h.