Segueix-nos a les xarxes socials:

El Congrés aprova per un vot demanar la reforma de la llei de llibertat religiosa

?El republicà Joan Tardà defensa que cal renovar-la perquè «la nostra societat s'assembla poc a la de 1980» ?El PP creu que no està obsoleta

El Congrés aprova per un vot demanar la reforma de la llei de llibertat religiosamarc martí

El Congrés va aprovar dijous per un sol vot de diferència (167 vots a favor, 166 en contra i sis abstencions) la iniciativa d'ERC per demanar al govern que presenti una nova llei que garanteixi la llibertat ideològica, religiosa i de culte abans que finalitzi aquest any. «Ja toca renovar la llei de llibertat ideològica, religiosa i de culte, perquè la nostra societat s'assembla poc a la de 1980», va defensar el portaveu republicà, Joan Tardà.

La moció, que és conseqüència de la interpelació urgent d'ERC, demana al Congrés que insti l'executiu a presentar un Projecte de Llei Orgànica de llibertat ideològica, religiosa i de culte abans que acabi el proper període de sessions. El text considera necessari avançar cap a una societat més laica, on la ciutadania «pugui exercir els seus drets en llibertat i igualtat». Segons Tardà, un cop arribat el moment, s'haurà de debatre «tot», des de les exempcions fiscals per part de les confessions religioses fins a l'escenari d'un sistema educatiu laic.

El passat dia 21 de juny, durant el debat de la moció, i davant l'absència del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que es trobava a València per motius d'agenda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va assegurar que la llei de llibertat religiosa de 1980 no està obsoleta i que és un «model de referència» per a molts països europeus.

Pel que fa a la diferenciació entre lliberat ideològica i religiosa, De la Serna va assegurar que són altres lleis les que regulen tota llibertat de pensament, de manera que agnòstics i ateus «en cap cas queden desamparats» en l'ordenament jurídic.

Prem per veure més contingut per a tu