Segueix-nos a les xarxes socials:

Creix la xifra d'alumnes de Religió a secundària en els centres públics gironins

Actualment n'hi ha 4.331 de matriculats, 616 més dels que hi havia ara fa dos anys. Un de cada tres estudiants de la diòcesi cursa la matèria

Creix la xifra d'alumnes de Religió a secundària en els centres públics gironinsbisbat de girona

El nombre d'alumnes que cursen l'assignatura de Religió catòlica a secundària en centres públics de la diòcesi de Girona ha augmentat en 616 en els dos últims anys, tot passant dels 3.715 que hi havia matriculats el curs 2015-2016 als 4.331 que hi ha en el curs actual. Això significa que un 18,42% dels estudiants de secundària de centres públics la diòcesi cursen la matèria. El delegat episcopal d'Ensenyament del Bisbat, Pere Micaló, atribueix el creixement a dos factors: per una banda, la piràmide d'edat fa que hagi augmentat el nombre global d'alumnes a secundària; i per l'altra, la legislació que obliga l'alumne que no fa Religió a cursar una matèria alternativa equivalent -com per exemple Cultura i Valors ètics- en lloc de permetre fer reforç d'altres assignatures els ha afavorit.

La xifra global d'alumnes escolaritzats a la diòcesi de Girona de totes les estapes que estan matriculats a l'assignatura es manté estable des de fa anys: un de cada tres cursen la matèria. Aquesta xifra inclou l'escolarització de 3 a 18 anys tant en centres públics on el Bisbat té professor de Religió i les escoles que formen part de la Fundació Escola Cristiana. Segons aquestes dades, en l'etapa de primària (de 6 a 12 anys) hi ha un 39% de l'alumnat matriculat, mentre que en el cas de la secundària obligatòria (de 12 a 16 anys), el percentatge se situa en un 35,38%.

Si es tenen en compte només les xifres relatives als centres públics, hi ha 9.628 estudiants gironins que cursen Religió a primària (un 24,87% del total) i 4.331 que l'estudien a secundària, fet que suposa un 18,4% dels alumnes. Es tracta de xifres molt superiors a la mitjana dels centres públics catalans, on només un 18% de l'alumnat de primària i un 10% del de secundària cursa aquesta matèria. Per comarques, la Garrotxa, el Gironès i la Selva són les que compten amb major presència d'alumnat matriculat a l'assignatura.

Pel que fa al professorat, al a diòcesi de Girona hi ha 120 professors proposats pel Bisbat per fer classe de Religió a primària i 62 a secundària.

Balanç positiu

Pere Micaló es va mostrar ahir satisfet pel balanç. «Penso que podem fer-ne una lectura positiva: es manté l'alumnat de Religió tant a primària com a secundària, i en aquest últim cas fins i tot s'ha augmentat el nombre d'alumnes», va assenyalar. També va destacar el fet que el terç d'alumnes escolaritzats que cursen aquesta assignatura es mantingui estable des de fa set o vuit anys.

Prem per veure més contingut per a tu