Segueix-nos a les xarxes socials:

La figura del santuari centra les noves jornades de Turisme Religiós

La desena edició d'aquestes trobades, organitzades per l'Abadia de Montserrat, la UdG i la UB, tindrà lloc els propers 18 i 19 de novembre

La figura del santuari centra les noves jornades de Turisme Religiósaniol resclosa

El paper dels santuaris en el marc del turisme religiós serà el tema central de les desenes Jornades Universitàries de Turisme Religiós, organitzades per l'Abadia de Montserrat i les universitats de Girona i Barcelona, que se celebraran els propers 18 i 19 de novembre. En aquesta ocasió, la trobada es planteja com una reflexió al voltant de la naturalesa i la situació en què es troben els santuaris avui en dia i quina és la seva relació amb els pelegrinatges, que són encara una forma de turisme vigent.

La voluntat d'aquestes jornades és oferir una aproximació a alguns dels conceptes més rellevants relacionats amb el món dels santuaris com, per exemple, quines són les seves característiques i quins tipus d'espais poden ocupar. A més, també s'abordaran conceptes més generals relacionats amb la simbologia o l'art, com dur a terme una bona gestió d'un santuari i com entendre millor aquests espais per tal d'explicar-los als visitants, millorar la qualitat dels productes oferts i entendre les motivacions dels pelegrins.

Les jornades, que ofereixen als estudiosos i professionals del turisme un espai de reflexió i debat dels diversos aspectes que conformen aquest àmbit del món del turisme, estan adreçades principalment a guies turístics, estudiants, gestors de turisme cultural, i a les persones interessades en la millora de la conceptualització, gestió i innovació en el turisme religiós. Estan coordinades pel G. Gabriel Soler, director de l'Scriptorium Biblicum et Orientale de Montserrat; la doctora Dolors Vidal, directora de la Càtedra G. Cultura i Turisme, Calonge-Sant Antoni; i per la doctora Sílvia Aulet, especialista en turisme religiós i espiritual, i professora de la Facultat de Turisme de la UdG.

Prem per veure més contingut per a tu