Segueix-nos a les xarxes socials:

La Forja ocupa l'antic Teatre Odeón per protestar contra el turisme

L'edifici va ser notícia al juliol per la futura obertura d'un restaurant del grup König.

Ocupen l'antic Teatre Odeón

21

El col·lectiu La Forja ha ocupat l'antic teatre Odeón, per protestar contra el model turístic de la ciutat, l'especulació i la gentrificació. L'objectiu de l'acció és obrir el debat sobre el model turístic a Girona i com està afectant als ciutadans, als preus del lloguer i als llocs de treball que crea el turisme.

En declaracions al Diari de Girona, membres de La Forja han volgut destacar l'elecció de l'espai com a símbol emblemàtic del model que no volen per a la ciutat. El passat mes de juliol, l'antic teatre va ser notícia en anunciar-se l'obertura d'un restaurant del grup König el 2021.

En el manifest, que han llegit aquest matí davant el teatre i que han compartit a través de les xarxes socials, reivindiquen que la ciutat no sigui «un parc temàtic, una ciutat aparador» i assenyalen al govern de Marta Madrenas, al grup König i a Miquel Casals, «propietari de part del Barri Vell» segons el col·lectiu, i que, afegeixen, «s'enriqueix amb els lloguers del poble treballador i l'especulació».

Les portes del teatre estan obertes, i el col·lectiu, amb pancartes i pamflets, fa córrer el seu missatge. Per aquesta tarda, tenen programat un debat, en el que hi participaran la PAH i altres col·lectius, amb el model de ciutat com a protagonista.

Segons ha pogut saber aquets diari, no hi ha constància de cap denúncia per part del propietari de l'immoble.

Prem per veure més contingut per a tu