Segueix-nos a les xarxes socials:

La Veneració de la Creu, sense públic, serà l'acte principal de la Setmana Santa

Els actes a Girona s'han adaptat a les restriccions, amb aforaments limitats i retransmissions telemàtiques

La Veneració de la Creu, sense públic, serà l'acte principal de la Setmana SantaANIOL RESCLOSA

L'acte de la Veneració de la Creu, en format estàtic i sense públic a les escales de la Catedral, serà la principal activitat deCatedral Setmana Santa . Es tracta de la part final de la tradicional Processó de Divendres Sant, que enguany s'ha hagut d'anul·lar. Ho van explicar ahir la regidora de Ciutadania de l'Ajuntament, M. Àngels Cedacers, i el president de la Junta de Confraries, David Fluriach, que van presentar els actes de la Setmana Santa a Girona.

La Junta de Confraries ha adaptat a les mesures sanitàries l'acte de la Veneració de la Creu, que tindrà lloc divendres 2 d'abril a les 20 h. Es farà sense públic; de fet, es tallaran els accessos a la Catedral cap a les 18 h. A l'acte, presidit pel bisbe de Girona, hi participaran unes 160 persones en comptes del miler que formava la processó: una representació d'entre 5 i 6 membres de cada confraria, 50 Manaies, i un grup reduït del Cor de la Polifònica de Girona. També s'encendran llantions per representar els confrares i els gironins que no podran assistir-hi, que, a més, podran seguir l'acte en directe per TV Girona, va detallar Fluriach.

La Setmana Santa començarà amb el pregó de dijous 25 de març, que es farà a l'Auditori Josep Irla a les 19.30 h, a càrrec del monjo gironí del Monestir de Montserrat, Pare Bernat Juliol (que no va poder-lo fer el 2020). A més, es retransmetrà per Internet. El quartet CatAlinka hi afegirà un toc musical. Durant la setmana, els passos de la processó es podran veure a l'Exposanta, a l'Església de la Mare de Déu dels Dolors.

Cedacers va qualificar de «bona notícia que es pugui celebrar la Setmana Santa després de la cancel·lació forçosa de l'any passat», i va destacar: «Refermem el nostre compromís amb les entitats populars, uns actius imprescindibles de foment de la conservació, difusió i accés al patrimoni cultural de la nostra ciutat». Ahir també es va presentar el cartell de l'acte de Divendres Sant, obra de l'artista gironí Pau Baena.

Prem per veure més contingut per a tu