Segueix-nos a les xarxes socials:

El «Tria 33 Extra» ofereix aquesta nit una radiografia del món del circ a Catalunya

El «Tria 33 Extra» ofereix aquesta nit una radiografia del món del circ a Catalunyaccma

La finestra cultural del 33 emet aquesta nit, a partir de les 22 h, Circ de demà, un reportatge sobre l'escena circense actual a partir del seguiment de tres joves companyies catalanes immerses en el procés de creació del seu pròxim espectacle. Amb guió i direcció de Carlota Casas, i realitzat per Fernando Solanes, el reportatge ofereix una extensa radiografia a un món que, tot i els temps difícils que travessa la cultura, ha aconseguit progressar gràcies a la innovació.

Aquest bon moment que viu el món del circ també és conseqüència de les millores impulsades per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya, la regulació dels estudis circenses i l'aparició de nous espais de creació, que són alguns dels factors que han contribuït a fer evolucionar aquest art com cap altre en un període força breu de temps. També és important el retorn d'artistes catalans formats a l'estranger i l'arribada d'artistes internacionals.

De la mà de la veterana companyia de pallassos Los Excéntricos, del crític Jordi Jané, entraran en matèria; però són Joan Català i Roser Tutusaus, els recentment guardonats Animal Religion, i la companyia de circ Eia, els que obriran les portes dels seus laboratoris de creació. Com treballen? Què els motiva? Quins riscos estan disposats a assumir? El reportatge intentarà trobar respostes a totes les qüestions.

Rere la diversitat de propostes, l'espectador descobrirà un motor comú: la recerca d'un llenguatge escènic personal i renovador capaç d'expressar la pròpia concepció del món.

Circ de demà és una producció l'Àrea de Culturals de Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Lavinia Audiovisual.

Prem per veure més contingut per a tu